Hoge Hexel

Hoge Hexel

Plaats in Nederland

Hoge Hexel is een dorpje welke onderdeel uitmaakt van de provincie Overijssel en ligt min of meer op de scheiding van de streken Twente en Salland. Ondanks dat het maar een klein plaatsje is treft u in deze regio wel veel toerisme aan. Er zijn dan ook enkele vakantieparken te vinden in de buurt van het Hoge Hexel, maar ook een individueel vakantiehuisje huren in of nabij dit dorp is mogelijk.
Mensen die besluiten een vakantie door te brengen in dit deel van de regio Overijssel zijn over het algemeen vakantiegangers met een sportieve inslag. Met andere woorden, de omgeving rondom het Hoge Hexel leent zich uitstekend voor het maken van een lekkere wandeling of een ontspannen fietstocht.


Toerisme

Overijssel staat bekend als een groene provincie en de omgeving van het Hoge Hexel is hier geen uitzondering op. Er zijn in de nabijheid prachtige bossen en natuurparken te vinden. Een echte aanrader is het park De Holterberg. Dit natuurpark bestaat uit een bosrijk gebied met hierdoor heen één centrale verharde weg. Deze is gelegen tussen de plaatsen Nijverdal en Holten en meer dan tien kilometer lang. In elk jaargetijde is het een feest om op deze weg te rijden of te lopen. Glooiende landschappen, vergezichten, kleurige heidevelden en prachtige bebossing u treft het hier allemaal aan. Daarnaast zijn er in het gebied talloze routes waar u heerlijk kunt lopen.
Als u een stad wilt bezoeken tijdens u vakantie in de omgeving van het Hoge Hexel dan zijn de steden Deventer en Enschede aanraders. Beide hebben een gezellig stadscentrum waar het dan ook prima toeven is. Ook het winkelaanbod is in deze steden prima voor elkaar.
In Enschede zijn er bovendien enkele musea welke prima staan aangeschreven.
Als u een vakantie wilt doorbrengen in de regio Twente of Salland denk dan eens aan het dorpje Hoge Hexel, vanuit uw vakantiehuisje in deze omgeving hebt u een prima uitvalsbasis.

Plaatsnaam

Hoge Hexel

Aantal inwoners

circa 980