IJhorst

IJhorst

Plaats in Nederland

IJhorst is een plaats gelegen in de  provincie Overijssel. De landelijke ligging van dit dorp trekt vooral in de zomermaanden toeristen naar dit dorp. Aan de rand van IJhorst zijn er dan ook vakantiehuizen te vinden die te huur worden aangeboden. Je hebt bovendien ook nog vakantiepark en camping De Vossenburcht in deze omgeving. Een prima keuze voor mensen die de vakantie met het hele gezin in IJhorst en omgeving wil doorbrengen.
Het dorpje zelf biedt weinig voorzieningen, voor het boodschappen doen tijdens de vakantie kun je het beste richting trekken het naburige Staphorst trekken.
Wel zijn er nog enkele fraaie oude gebouwen te vinden in IJhorst en als je hier reeds een vakantiewoning huurt is het de moeite waard om eens een wandeling door het plaatsje te maken.


Toerisme

Het noorden van de provincie Overijssel is een prachtige regio voor natuurliefhebbers. Als je van wandelen en/of fietsen houdt dan is IJhorst vermoedelijke een prima plek voor het betrekken van een vakantiehuis. Dit landelijk gelegen dorpje ligt op de grens van Overijssel en Drenthe en mensen met geografische kennis zullen vermoedelijk al weten dat de natuur in deze regio prachtig is.
Het Reestdal zal wellicht een bekende naam zijn. Dit unieke natuurgebied welke vernoemd is naar de meanderende beek de Reest is voor wandelaars een prachtige gelegenheid om de hobby uit te oefenen. De afwisselende natuur in combinatie met het aanwezige water en de prachtige kleurschakeringen zullen elke wandeling een verassende wending geven.
Tijdens de vakantie in IJhorst ook eens een dagje stad inplannen. Doe dan Hanzestad Zwolle eens aan voor eendaags bezoek en verbaas je over het totaalpakket wat deze stad te bieden heeft. Als je een vakantiehuis huurt in IJhorst heb je een prima locatie gevonden om de vakantie in Overijssel door te brengen.

Plaatsnaam

IJhorst

Aantal inwoners

circa 1.350