Kampen

Kampen

Plaats in Nederland

Kampen is een prachtige stad met een historisch centrum in de provincie Overijssel. In het zomerseizoen zijn er dan ook vele toeristen te vinden die een bezoek brengen aan deze Hanzestad.
De prachtige oude brug met zijn vergulde raderen verwelkomt de gast als ze over de rivier de IJssel deze leuke plaats komen binnengereden. Via de vispoort kun ja al wandelend genietend van de historische gebouwen en sfeervolle en authentiek aandoende steegjes richting het hartje van het stadscentrum begeven.
Het is mogelijk om een dagje Kampen te doen maar evengoed kun je ook een vakantieappartement in het centrum huren. Als je dit laatste doet dat kun je te voet perfect deze Hanzestad in de Kop van Overijssel verder verkennen. De verborgen schatten die Kampen herbergt zijn zo ook het beste te ontdekken. 


Toerisme

De historische stad Kampen is zo divers dat je er prima enkele dagen kunt doorbrengen zonder je ook maar een moment te vervelen. Het echte authentieke centrum van de stad is gelegen tussen de Burgwal en de IJssel. Doordat het omringt door waterpartijen is geeft dit deze plaats een eigen identiteit.
Als je de vakantie in Kampen doorbrengt moet je ook het Stedelijk Museum aandoen voor een grote diversiteit aan kunst, voorwerpen, etc.
Ook de Koornmarkt is een plein welke je moet zien, alleen de prachtige stadspoort maakt de wandeling de moeite waard.
Wil je tijdens je verblijf in Kampen een hapje eten of gezellig een drankje doen dan is de Plantage weer een plek die hier perfect voor geschikt is. Vooral als je met mooi weer hier buiten op het terras kunt zitten is het hier heerlijk vertoeven.
Boek snel een leuk vakantiehuis in of om Kampen en geniet van al het moois wat deze Hanzestad jou kan tonen.

Plaatsnaam

Kampen

Aantal inwoners

circa 51.600