Kamperveen

Kamperveen

Plaats in Nederland

Kamperveen is een buurschap in de provincie Overijssel. Het is opgedeeld in enkele landelijke gelegen woonkernen. Er zijn maar relatief weinig mensen die hier een accommodatie boeken, toch is het prima bestemming. Tenminste als u een recreant bent die rust en ruimte prefereert boven de hectiek van de drukbevolkte regio’s.
Huur daarom eens een natuurhuisje in Kamperveen en ontdek zelf de heerlijke rust en de landelijke schoonheid van dit gebied. Dus kom eens naar deze relatief onbekend stip op de landkaart van Nederland!


Toerisme

Vakantie in Kamperveen betekent wandelen door het Overijsselse landschap of fietsen op smalle paden tussen de weidevelden door. Maar het is niet zo dat alleen natuurliefhebbers hier de vakantie kunnen doorbrengen. Ook als u voor wat meer neigt naar cultuur en stedelijke genoegens kan het huren van een vakantiehuis in buurschap Kamperveen best een goede stap zijn.
Het nabij gelegen Kampen bijvoorbeeld is de moeite waard, deze Hanzestad met zijn historische centrum en kenmerkende deels vergulde brug is een pareltje. Is deze stad je niet groot genoeg dan kus je ook nog kiezen voor de provinciehoofdstad Zwolle. Deze heeft een gezellig stadscentrum met een leuk en divers winkelaanbod.
Vanuit je recreatiewoning in Kamperveen zijn beide steden met de eigen auto prima bereikbaar. Het kan dienen als tegenwicht ten opzichte van de natuurwandelingen en fietstochten over het platteland.

Plaatsnaam

Kamperveen

Aantal inwoners

circa 800