Oldenzaal

Oldenzaal

Plaats in Nederland

Oldenzaal een stad die ook de bijnaam “de parel van Twente” heeft meegekregen. Wellicht een slogan uit de koker van een marketingbureau maar evengoed doet deze plaats deze naam wel eer aan.
Oldenzaal is een prima plek om als uitvalsbasis voor een vakantie in het oosten van Nederland. Dit stadje is gemoedelijk maar heeft een leuk winkelcentrum waar leuke boetiekjes en bekende winkelketens elkaar afwisselen. Ook heeft het met het overdekte winkelcentrum “de Driehoek” een goed alternatief voor mensen die de stad willen verkennen op een regenachtige dag.
Ook de horeca is goed vertegenwoordigt met een gezellig marktplein met enkele gezellige kroegen en leuke restaurants. Rondom de oude basiliek de Plechelmus komt de gezelligheid je tegemoet!
Het aanbod van vakantiehuizen in Oldenzaal is gering maar net buiten de stadskern zijn er wel voldoende mogelijkheden te vinden. Vaak gelegen op prachtige plekken midden in de natuur.


Toerisme

Oldenzaal is wat betreft inwoneraantal de vierde stad van de Twente streek. Maar hoewel het een stuk compacter is als bijvoorbeeld een Enschede of Hengelo doet het er wat betreft voorzieningen voor toeristen niet voor onder.
Voor een museum, een dagje winkelen en gezellig uit eten kun je gewoon in Oldenzaal terecht en ben je een natuurliefhebber dan is er voor wandelaars bijvoorbeeld de Tankenberg. Of wat te denken van het Lutterzand, gelegen op slechts enkele kilometers van Oldenzaal.
Aan de rand van de stad is ook het Hulsbeek te vinden, deze recreatieplas is perfect voor een dagje genieten aan het water. Er is een kunstmatig strand en ook zijn er fraaie ligweiden te vinden. Huur een leuke vakantiewoning aan de rand van Oldenzaal en geniet van een prachtig stukje Overijssel.

Plaatsnaam

Oldenzaal

Aantal inwoners

circa 32.100