Olst

Olst

Plaats in Nederland

Olst is een dorp gelegen in de provincie Overijssel en staat bekend om zijn groene omgeving. Maar ook zijn ligging aan de rivier de IJssel maakt dit tot een populaire plek voor vakantiegangers. Het lokale toerisme is dan ook een belangrijke inkomstenbron voor de inwoners van deze plaats.
Olst heeft een gezellig centrum en is door zijn compacte indeling prima per voet te verkennen.
Buiten dit dorp zijn er prachtige oude villa’s en landhuizen te vinden. Rondom Olst zijn er voor vakantiegangers dan ook aardig wat vakantiehuizen te vinden. Deze regio leent zich dan ook prima voor het maken van een korte vakantie.


Toerisme

Fietsen en wandelen dat zijn toch wel enkele van de belangrijkste kernwoorden als u overweegt een vakantiewoning te huren in deze regio van Overijssel. Door de vele bossen en prachtige landerijen is het dan ook prima recreëren in en nabij het dorp Olst.
Maar door de aanwezigheid van de IJssel is ook waterrecreatie een belangrijke pijler onder het lokale toerisme en een eigen boot meenemen kan dan ook een prima idee zijn.
Als u graag tijdens uw vakantie in dit deel van Overijssel een stad wilt bezoeken dan is Deventer een leuke suggestie. Deze oude stad heeft een gezellig centrum en diverse prachtige oude gebouwen.
Olst staat garant voor een leuke en onderhoudende vakantie.

Plaatsnaam

Olst

Aantal inwoners

circa 5.100