Ommen

Ommen

Plaats in Nederland

Ommen is een leuk Hanzestadje met een gezellig centrum in de provincie Overijssel. Bij toeristen is deze plaats erg bekend. U treft hier dan ook divers campings en vakantieparken aan. Maar ook een vakantiewoning van een particulier eigenaar huren is goed mogelijk.
Ommen is gelegen aan de rivier de Vecht en daardoor is de populariteit onder vakantiegangers deels verklaard. Waterrecreatie is dan ook geen onbekende term en er diverse booteigenaren meren de boot voor één of meerdere dagen aan als ze Ommen doorkruisen. Maar ook een kano huren is een leuk idee als u op vakantie bent in deze levendige plaats.
De omgeving van Ommen herbergt ook diverse natuurgebieden en deze lenen zich uitstekend voor het maken van een ontspannende wandeling of leuke fietstocht. Het Vechtdal is daarvoor een prima plek en ook de Sallandse heuvelrug is per auto vanuit Ommen prima bereikbaar.


Toerisme

Toeristen die Ommen aandoen tijdens de vakantie maken op zeker een wandeling door het compact maar erg gezellige centrum. Vooral in de zomermaanden zult u hier veel toeristen treffen. Er zijn leuke winkeltjes te vinden en ook is er geen gebrek aan horecagelegenheden. De mooiste plek om een drankje te nuttigen of een vorkje te prikken is toch wel het voormalig gemeentehuis van Ommen, met zijn ligging aan de rivier en zijn historische uitstraling is deze uitspanning moeilijk te missen. Voor mensen die graag informatie over de geschiedenis willen hebben mag een bezoekje aan Kasteel Eerde niet ontbreken tijdens de vakantie in Ommen. De geschiedenis van dit pand is boeiend en de statige uitstraling van het pand en omliggende landgoed maakt het dat u hier echt een bezoekje aan moet brengen.
Voor de watersporters is het mogelijk om met een boot de rivier de Vecht op te varen. Er zijn dan ook vakantiewoningen te huur welke aan of vlakbij het water liggen.
Voor de actieve recreant zijn er diverse bossen waar heerlijk kan gewandeld of gefietst worden. Als u graag een dag in de stad verblijft tijdens uw vakantie in Overijssel dan is de hoofdstad van deze provincie een bezoekje meer dan waard. Zwolle heeft een gezellig centrum met diverse oude gebouwen en een leuk winkelaanbod.
Ommen en zijn omgeving is een prachtige regio voor het doorbrengen van een korte vakantie. Het aanbod van vakantiehuizen in dit deel van Overijssel is dan ook groot.

Plaatsnaam

Ommen

Aantal inwoners

circa 17.500