Ootmarsum

Ootmarsum

Plaats in Nederland

Ootmarsum is een toeristisch stadje gelegen in de regio Twente. Het staat bekend als de kunststad van Oost-Nederland en vreemd is dit niet want diverse galerieën domineren het centrum van dit leuke plaatsje met zijn prachtige authentieke bebouwing. De oude herenhuizen en boerengebouwen geven deze plaats een eigen karakter. Een gebouw wat u moet gaan bekijken is het Cremerhuis, deze is gelegen aan de Marktstraat en stamt uit de zeventiende eeuw.
Het hele jaar door is het in de weekenden druk door de vele toeristen die in of om Ootmarsum een vakantiehuis huren of een hotel hebben betrokken. In het stadje kun je heerlijk slenteren in het autoluwe centrum en de straatjes en steegjes doen authentiek aan met de natuurstenen bestrating. Ook zijn er meerdere musea te vinden die al dan niet nader over de kunst uitwijden. Wilt u de vakantie in het kunststadje van Overijssel doorbrengen wacht dan niet te lang met het huren van een accommodatie daar het aanbod van vakantiewoningen in Ootmarsum en zijn directe omgeving maar beperkt is. 


Toerisme

Kunstliefhebbers die tijdens de vakantie graag een galerie of museum bezoeken zijn in Ootmarsum helemaal op de plek. Je treft er galerieën aan die schilderijen, beeldhouwwerken en glaskunst tentoonstellen en verkopen.
Maar ook het openluchtmuseum van Ootmarsum moet u bezoeken, deze is aan de rand van het oude stadscentrum te vinden. Ook worden hier nog steeds vele oude tradities in ere gehouden. Het bekendste is wel het fenomeen Vlöggeln, dit wordt gedaan door de zogenaamde Poaskearls die hand in hand en al zingend door de Ootmarsumse straten trekken. Dit gebeuren vindt plaats in het paasweekeinde en trekt veel toeristen uit het hele land. Ook de wijd en zijd bekende Siepelmarkt is een evenement met een regionale uitstraling. Deze unieke markt vindt drie maal per jaar plaats en de marktkraampjes zijn door het gehele centrum van Ootmarsum te vinden.
Ook zijn er leuke restaurants te vinden in en om deze kleine maar oh zo leuke stad. Maar ook natuurliefhebbers zitten hier goed. De Ootmarsumse Berg leent zich uitstekend voor een leuke wandeling en bij het naburige dorp Vasse vindt u het Springendal daar kunt u kiezen voor een wandeltocht maar er zijn ook prachtige fietsroutes te rijden.
Als u een vakantiewoning huurt in de nabijheid van Ootmarsum zult u bemerken dat u in een prachtig stukje Overijssel verblijft. De Twentse gastvrijheid is trouwens standaard inclusief. Het is aan u om het te ontdekken.

Plaatsnaam

Ootmarsum

Aantal inwoners

circa 5.000