Raalte

Raalte

Plaats in Nederland

Raalte valt onder de provincie Overijssel en is een plaats van redelijke omvang. Het is een levendig dorp waar diverse activiteiten voor zowel de inwoners als mede de toeristen wordt georganiseerd. Het carnaval is er bekend, maar ook het oogstfeest mag zich in grote belangstelling verheugen van toeristen. Ook het festival “Blues & Ribs” houdt Raalte jaarlijks enkele dagen in zijn greep. Dit gebeuren is het beste te omschrijven als een grote braderie, vele bekende en onbekende artiesten treden op, er zijn verschillende podia te vinden tijdens deze dagen.
Raalte heeft een gezellig centrum en diverse leuke winkeltjes. Ook is er sinds enkele jaren een overdekt winkelcentra. Veel vakantiegangers die een vakantiewoning in de omgeving van Raalte huren komen er ook voor de fraaie natuur en prachtige bossen.


Toerisme

Overijssel is een populaire vakantieregio in Nederland en dit is niet voor niets. Salland is een regio in deze provincie en ook Raalte valt hieronder. Deze plaats is dan ook een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van diverse leuke dagtripjes. Op circa tien minuten autorijden van Raalte ligt tussen Holten en Nijverdal het natuurgebied de Holterberg. De centrale welke tussen deze twee dorpen in ligt is zeer populair bij fietsers, met name wielrenners en mountainbikers bedwingen dit bochtige en heuvelachtige parcour. Deze weg leidt u tussen bossen en prachtige heidevelden door. Door de bosrijke omgeving kunt u trouwens ook prachtig wandelen. Veel mensen huren hier dan ook een vakantiehuisje.
Als u een stad wilt bezoeken dan is Deventer een prima tip. Alleen het prachtige oude centrum is al een bezoekje waard tijdens uw vakantie in Overijssel. Maar ook is het hier prima toeven als u van winkelen houdt. Als u met uw gezin op vakantie bent in Salland dan is een bezoekje brengen aan Hellendoorn ook een prima idee. Hier vindt u namelijk het gelijknamige avonturenpark.
Al met al is Raalte een prima uitvalsbasis voor uw vakantie.

Plaatsnaam

Raalte

Aantal inwoners

circa 36.750