Rossum

Rossum

Plaats in Nederland

Rossum is een dorp welke gelegen is in de regio Twente. Rondom deze gezellige plaatsje is het dan ook genieten van landelijk natuurschoon. Dit deel van Overijssel ademt gastvrijheid en om dit te ervaren is het verblijven in een vakantiehuis te Rossum zeker een goede eerste stap.
De dorpskern is klein maar straalt de gezelligheid uit die de Twentse streek zo typeert. In Rossum zijn faciliteiten te vinden zoals een gezellig restaurant en ook kun u hier gewoon uw dagelijkse boodschappen doen. Verder is het vooral genieten van de groene en landelijke omgeving. Dit deel van Nederland wordt dan ook frequent aangedaan door toeristen die ingrediënten als beweging en buitenleven samenvoegen en rondom Rossum er te voet op per fiets op uittrekken.


Toerisme

Zoals al eerder aangegeven in deze tekst speelt de natuur een belangrijke rol bij de vakantiegangers die Rossum aandoen. Toch is het niet zo dat dit deel van Overijssel alleen maar bestaat uit fietspaden en wandelroutes.
In de omgeving van het dorp zijn er voldoende alternatieven voor mensen die meer willen dan alleen genieten in de Twentse buitenlucht. Het stadje Oldenzaal is goed bereikbaar en heeft een gezellig centrum met een leuke winkelaanbod en met mooi weer zit het gezellige centrumplein helemaal vol met dagjesmensen die genieten van een heerlijke versnapering of een lunch met streekproducten. Vanuit uw vakantieadres in Rossum is ook Ootmarsum goed bereikbaar. Voor kunstliefhebbers is deze plaats iets wat men letterlijk en figuurlijk niet links mag laten liggen. Kortom mogelijkheden voldoende als u een vakantiewoning in Rossum heeft gehuurd. Kom ook deze kant op en ontdek schoonheid van dit dorpje in Overijssel.

Plaatsnaam

Rossum

Aantal inwoners

circa 2.400