Wanneperveen

Wanneperveen

Plaats in Nederland

Wanneperveen is gelegen in de kop van Overijssel. Deze regio is populair onder recreanten. De toeristische sector is dan ook van groot belang. In en nabij het dorp zijn talloze vakantieparken te vinden waar mensen in de zomermaanden hun vakantie doorbrengen.
In het laagseizoen zijn er veel Nederlanders die ervoor kiezen om voor een weekend of midweek een vakantiehuis in de buurt van Wanneperveen te huren.
Het mag geen wonder heten dat waterrecreatie een voorname rol speelt, hier draagt de jachthaven van Wanneperveen zeker toe bij.


Toerisme

De kop van Overijssel staat bekend om zijn vele recreatiemogelijkheden en Wanneperveen kan dan ook dienen als een prima uitvalsbasis. Giethoorn is natuurlijk een prachtig en uniek dorp om eens een dagje te bezoeken. U kunt er hier ook voor kiezen om een fluisterbootje te huren en zo een tocht door het dorp en over de omliggende meren te maken.
Maar ook het natuurgebied de Weerribben zijn geliefd bij recreanten. Hier kun je prachtige wandelingen maken en huur eens voor een dag een fiets en verken dit prachtige gebied is.
Wanneperveen is goed bereikbaar vanuit andere regio’s in Nederland. Dus neem de proef eens op de som en huur hier eens vakantiehuis.

Plaatsnaam

Wanneperveen

Aantal inwoners

circa 1.650