Westerhaar

Plaats in Nederland

Westerhaar is een dorp in de Twentestreek. Het is een rustige plek om te verblijven en ideaal voor een paar daagjes ertussen uit in eigen land.
De dorpsnaam is voluit Westerhaar-Vriezenveensewijk overigens. De faciliteiten die voor toeristen voorhanden zijn is een supermarkt, een bakkerij, enkele restaurants en een natuurrijke omgeving.
Als je een vakantiehuisje huurt in Westerhaar doe je vermoedelijk voor de omgeving. Er zijn wateren en bossen te vinden in deze streek. Het gemoedelijk van dit deel van Overijssel spreekt ook veel mensen aan. Het is nog een authentieke regio waar genieten nog hoog in het vaandel staat en het jachtige leven ver weg lijkt.


Toerisme

Heb je een recreatiewoning in Westerhaar betrokken dan kun je per fiets de omgeving perfect verkennen. Er zijn fraaie fietsgebieden te vinden en wandelaars kunnen prachtige tochten maken in de bossen bij het nabijgelegen Kloosterhaar.
Bij Westerhaar-Vriezenveensewijk is ook het Veenmuseum te vinden. Leuk en leerzaam om eens te bezoeken. Vooral als u met kinderen de vakantie doorbrengt in dit deel van Nederland.
Ook leuk om met uw kroost te bezoeken is Avonturenpark Hellendoorn. Met de auto prima bereikbaar vanuit Westerhaar!
Kortom, dit dorp kun je prima bestempelen als een leuke vakantiebestemming in eigen land.

Plaatsnaam

Westerhaar

Aantal inwoners

circa 4.750