Bruinisse

Bruinisse

Plaats in Nederland

Het Zeeuwse dorp Bruinisse voelt als een soort van toegangspoort van de provincie Zeeland. Bij waterrecreanten is deze plaats bekend wand het heeft de beschikking over een grote jachthaven, in de zomermaanden is het dan ook een komen en gaan van zeilboten en plezierjachten. 
Ook heeft Bruinisse de beschikking over één van de grootste vakantieparken van heel Zeeland. We hebben het over VakantiePark Aquadelta. Op dit leuke recreatiepark kunt u prima een appartement of ruime vakantiewoning huren. Daarnaast is het ook mogelijk om als particulier hier een 2de huis aan te schaffen. Naast eigen genot kunt u er ook voor kiezen uw recreatiewoning (deels) in de verhuur te doen en zodoende een aardig huurrendement te genereren. Voor golfliefhebbers is het goed te weten dat er in de regio een prachtige golfbaan te vinden is.


Toerisme

Als u op vakantie gaat in Zeeland dan kan het dorp Bruinisse een prima uitvalsbasis zijn, van hieruit kunt u leuke dagtripjes maken in de omgeving. Deze provincie heeft de toerist dan ook veel leuke plekken te bieden. Wilt u naar het strand dan is een plaats als Renesse een leuk idee. In de zomermaanden moet u er wel rekening mee houden dat hier een jong vakantiepubliek verblijft.
Wilt u een leuke stad bezoeken in Zeeland dan is Middelburg een echte aanrader, maar ook Zierikzee en Vlissingen zijn erg leuk. Een verborgen parel is het stadje Veere, deze moet u echt aandoen tijdens uw vakantie, hier geen massatoerisme en bovendien is het plaatsje per voet uitstekend te bekijken.
Voor de natuurliefhebbers is er ook voldoende te doen. U kunt in Zeeland prachtig fietsen, niet alleen in het binnenland maar vooral ook in de buurt van de duinen en de zee. Wandelaars kunnen hier prachtige strandwandelingen maken langs de Zeeuwse kust.
Als u de provincie uitwilt is het ook nog mogelijk om een bezoekje te brengen aan onze zuiderburen, België is namelijk prima bereikbaar, een uitstapje naar Brugge of het strand van Oostende zijn dan ook populaire dagtrips.
De provincie Zeeland is een uitermate geschikte regio om uw vakantie door te brengen.

Plaatsnaam

Bruinisse

Aantal inwoners

circa 4.100