IJzendijke

IJzendijke

Plaats in Nederland

IJzendijke is een plaats in het zuiden van de provincie Zeeland. Hoewel hier maar een paar duizend mensen wonen heeft het toch stadsrechten. Het verleden is er nog goed waarneembaar. Zo heeft IJzendijke nog een stadsgracht die in het verleden ongenode gasten moest bijhouden. De Veste heeft tegenwoordig alleen nog maar een esthetische functie en het geeft deze Zeeuwse plaats hierdoor wel extra karakter.
Als je een vakantiewoning in IJzendijke wilt huren dan kun je terugvallen op faciliteiten als een supermarkt en een gezellig restaurant.
Leuk om te bezoeken is ook het streekmuseum welke je de nodige informatie geeft over het heden en verleden van dit stadje en haar omgeving.
In het zomerseizoen worden er de nodige activiteiten georganiseerd in IJzendijke, plaats van handeling is dan veelal de Markt, dit is het hart van deze plaats.


Toerisme

Breng je de vakantie door in IJzendijke dan wil natuurlijk de provincie Zeeland verkennen. De stranden van Breskens of Cadzand zijn met de auto als vervoersmiddel op een minuut of vijftien gelegen. Maar je kunt ook de grens met België oversteken en een dagje doorbrengen in de gezellige badplaats Knokke.
Bij onze zuiderburen zijn ook prachtige steden te vinden als Brugge en Gent.
Maar ten noorden en westen van IJzendijke is er ook genoeg te beleven voor de toerist! Sluis is een leuke plaats en de omgeving leent zich ook perfect voor het maken van een ontspannen wandeling of een heerlijke fietstocht.
Wil je een natuurhuisje huren bij IJzendijke dan zijn er mogelijkheden wel is het huuraanbod redelijk summier, je zult dus gericht moeten zoeken.

Plaatsnaam

IJzendijke

Aantal inwoners

circa 2.200