Koewacht

Koewacht

Plaats in Nederland

Koewacht is een dorp welke een uniek karakter heeft in de provincie Zeeland. Dit doordat het grensoverschrijdend is. Het grootste deel van deze plaats ligt in Nederland maar het meest zuidelijke deel is gelegen in buurland België.
Dit maakt het dat Koewacht een eigen identiteit heeft. De faciliteiten in dit dorp bestaan uit een supermarkt, een ambachtelijke slagerij, een tankstation en een restaurant. Belangrijke voorzieningen als u ervoor kiest om een vakantiehuis in Koewacht te huren.
Aan de rand van het dorp is ook nog een buitenbad te vinden waar het op warme zomerdag natuurlijk prima toeven is. 


Toerisme

Kies je voor Koewacht als Zeeuwse vakantiebestemming dan verblijf je op een gunstige locatie. Niet alleen zit je “letterlijk” op de grens van België en Nederland ook de kust is per auto prima bereikbaar.
Maar vanaf het vakantiepark in Koewacht kun je ook prima een bezoek brengen aan de Belgische stad Antwerpen. Aan de Nederlandse zijde is het vestingstadje Hulst juist weer een aanrader. Ook de hoofdstad van Zeeland het authentieke en gezellige Middelburg is een bezoekje zeker waard.
Breng je met kinderen in Koewacht de vakantie door dan is Neeltje Jans een leuke dag-bestemming. Kortom aan beide zijden van de grens is er genoeg te zien en te ondernemen.

Plaatsnaam

Koewacht

Aantal inwoners

circa 4.300