Renesse

Renesse

Plaats in Nederland

Renesse is een dorp gelegen in de provincie Zeeland. Ondanks dat het maar een klein plaatsje is heeft een wel een bekende naam bij veel mensen. Het is een populaire plaats bij veel vakantiegangers.
Veel mensen huren hier een vakantiehuis. In de zomermaanden zijn het veelal jeugdige toeristen die Renesse aandoen voor een korte vakantie. In het laagseizoen zie je hier veel gezinnen die voor een midweek of lang weekend afreizen richting Renesse. Het dorp maakt onderdeel uit van de gemeente Schouwen-Duiveland.


Toerisme

Voor veel toeristen staat het strand centraal. De kustlijn van Renesse is populair onder de vakantiegangers en als je een vakantiewoning huurt in of nabij het dorp weet je dat de Zeeuwse stranden nooit ver weg zijn.
Ook is deze regio een prachtig gebied voor veel wandelaars en fietsers. De duinen zijn wat dat betref een prachtig natuurlijk recreatiegebied.
Ook zijn er talloze leuke dorpjes in de omgeving te bezoeken en als je voor iets meer een stedelijk gebeuren wilt gaan dan zijn de oude stadjes van Middelburg en Vlissingen prima aanraders.
Maar vanuit Renesse is het ook mogelijk om tijdens de vakantie nog eens een dagtrip te maken naar ons buurland België. Oostende en Brugge zijn bijvoorbeeld prima te bereiken.
Boek eens een bungalow in of rondom Renesse en ontdek zelf wat dit leuke dorp en zijn omgeving jouw allemaal te bieden hebben tijdens een heerlijke vakantie in dit deel van de provincie Zeeland.

Plaatsnaam

Renesse

Aantal inwoners

circa 1.650