Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland

Plaats in Nederland

Schouwen-Duiveland is een gemeente in de provincie Zeeland en omvat meerdere plaatsen waaronder onder andere  Zierikzee, Renesse, Bruinisse en Burgh-Haamstede.
Daarnaast zijn er enkele kleinere dorpen die onderdeel uitmaken van deze gemeente.
De gemeente heeft tientallen rijksmonumenten vooral in Zierikzee zijn veel interessante gebouwen te bekijken als u op vakantie bent in de regio Schouwen-Duiveland. Jaarlijks komen er ook veel toeristen en vakantiegangers naar deze regio van de provincie Zeeland.
Er is dan ook een ruim aanbod van vakantiehuizen te vinden in deze gemeente.


Toerisme

De vakantiegangers welke naar de gemeente Schouwen-Duiveland komen, gaan vooral voor de stranden. Naar een plaats als Renesse trekken elk jaar vooral veel jongeren. Zierikzee trekt vooral veel dagjesmensen, maar ook hier is het mogelijk een vakantiehuis te huren.
En in de omgeving zijn meer leuke plaatsen te vinden, er is dus meer dan alleen maar strand.
De provincie Zeeland is ook uitermate geschikt voor mensen die van fietsen of wandelen houden en de regio Schouwen-Duiveland is daarop geen uitzondering. Zowel aan de kust als iets verder het binnenland is zijn er prachtige wandel- en fietsroutes te vinden.
Ook voor gezinnen met jonge kinderen is er voldoende te beleven, er zijn ook enkele vakantieparken binnen de gemeentegrenzen te vinden waar u en uw kroost een leuke tijd kan beleven. Op één van deze bungalowparken in Schouwen-Duiveland een vakantiewoning huren is dan ook een prima gedachte.

Plaatsnaam

Schouwen-Duiveland

Aantal inwoners

circa 34.250