Sluis

Sluis

Plaats in Nederland

Het ontstaan van Sluis dateert vermoedelijk uit de tweede helft van de dertiende eeuw en is een oude vestingstad. Het was een belangrijke haven voor onze zuiderburen uit België, dit vooral door de samenwerking met de stad Brugge. In die tijd was Sluis ook een welvarende plaats door de handel over het water die werd gedreven.
Heden ten dage is Sluis een plaats die populair is bij toeristen. Het heeft nog een oud centrum, met als voornaamst blikvanger het raadhuis. Maar daarnaast zijn er meerder oude gebouwen te bezichtigen.
Onder culinaire liefhebbers zal de plaatsnaam ook een belletje laten rinkelen, het herbergt namelijk één van de toprestaurants van Nederland, namelijk restaurant Oud Sluis.
Als u een vakantie wilt doorbrengen in dit oude vestingstadje dan is het wellicht een leuk idee om eens een vakantiehuisje in Sluis te huren. U kunt deze oude stad prima als uitvalsbasis gebruiken om Zeeland beter te leren kennen.


Toerisme

Vooral in het hoogseizoen zijn er veel toeristen die tijdens de vakantie de leuke plaats Sluis aandoen. Het centrum is authentiek met zijn prachtige oude gebouwen en doet bovendien gezellig aan. Als u een vakantiewoning in Zeeland huurt dan moet u in ieder geval een halve dag uittrekken om Sluis aan te doen tijdens uw vakantie.
Ook de directe omgeving is prachtig als u een wandel- of fietsliefhebber bent. Er zijn meerdere leuke plaatsjes te bezoeken en door de ligging bij de kust is het ook een prima plek als u waterliefhebber bent. Ook één van de stranden in de regio bezoeken is een leuk idee.
Zeeland is toch al een perfecte vakantieregio in Nederland en leent zich bovendien uitstekend voor een paar daagjes weg.

Plaatsnaam

Sluis

Aantal inwoners

circa 2.350