Terneuzen

Terneuzen

Plaats in Nederland

Terneuzen is een stad in de provincie Zeeland. Hier staat ook het gemeentehuis welke de regio voert over de gelijknamige gemeente.
In de zomermaanden zijn er veel toeristen te vinden in en nabij Terneuzen. Veel mensen kiezen ervoor om in dit deel van Zeeland een vakantiehuis te huren onder de rook van Terneuzen. De stad heeft zelf ook wel het één en ander te bieden. Er zijn enkele interessante oude gebouwen te vinden die het bekijken zeker waard zijn.
Het centrum staat zeker garant voor enkele uren vermaak. Er zijn wat winkeltjes te vinden en ook enkele goede restaurants.


Toerisme

Elk jaar weer mag Zeeland zich in de belangstelling verheugen van vele toeristen. Sommige mensen doen de provincie voor een dagje aan. Maar het grootste gedeelte boekt een vakantiewoning en verblijft een lang weekend, midweek of zelfs een week in deze dynamische provincie.
In de zomermaanden zijn er veel vakantiegangers die voor een strandvakantie gaan. Er zijn meer dan voldoende stranden en als de weergoden een beetje meewerken is het dan ook prima toeven voor de zonaanbidders.
In het laagseizoen is het nog steeds leuk om de vakantie door te brengen in de provincie Zeeland. Het strand is ook dan weer een belangrijke factor. Want hier kun je heerlijk uitwaaien of gewoon kiezen voor een lange strandwandeling. Wandelen en fietsen zijn toch al twee ingrediënten die niet mogen ontbreken tijdens uw vakantie in Zeeland.
Maar ook zijn er een aantal prachtige stadjes te vinden in de provincie.
Met het hele gezin op vakantie kan ook prima want er zijn diverse vakantieparken te vinden waar u een bungalow kunt huren.
Met Terneuzen als uitvalsbasis kunt u de gehele regio prima ontdekken tijdens de vakantie.

Plaatsnaam

Terneuzen

Aantal inwoners

circa 25.000