Tholen

Tholen

Plaats in Nederland

De plaats Tholen is een stad in de provincie Zeeland, toch heeft het nog geen achtduizend inwoners. Als u op vakantie wilt gaan naar dit deel van Nederland dat is Tholen als uitvalsbasis het overwegen waard. Het oude stadscentrum is niet al te groot maar wel prachtig met diverse oude gebouwen en leuke straatjes. Architectuur liefhebbers zullen zich dan ook prima vermaken in dit kleine Zeeuwse stadje. Er zijn hier veel rijksmonumenten te vinden waaronder diverse woonhuizen, een oude kerk en een in goede staat verkerende molen.
Ook populair bij de toeristen is het haventje wat aan de oude kern van Tholen grenst. Het is dus ook mogelijk een vakantiehuis te huren in deze regio en je eigen boot mee te nemen.
Vooral in het hoogseizoen zijn er veel toeristen te vinden in dit prachtige oude stadje.


Toerisme

Behalve een bezoekje brengen aan Tholen is er voor de vakantiegangers veel meer te beleven in dit deel van de provincie Zeeland. Een goede optie is bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Bergen op Zoom, hier is het prima vertoeven. Maar ook steden als Vlissingen en Middelburg zijn een bezoekje meer dan waard tijdens uw vakantie in Zeeland.
Voor de waterrecreanten is er onder andere de Oosterschelde en het Zoommeer, dit zijn dan ook populaire plekken in de zomermaanden. Doordat een strand nooit ver weg is in deze regio kunt u hier ook prima een zonvakantie doorbrengen in de maanden juni, juli en augustus, tenminste als de weergoden enigszins meewerken.
Voor fietsers en wandelaars is er ook meer dan voldoende te doen, desgewenst kunt u zelfs er voor gaan een vakantiewoning in Tholen te reserveren midden in een natuurgebied en van hieruit diverse leuken wandelingen en/of fietstochten te maken.

Plaatsnaam

Tholen

Aantal inwoners

circa 7.800