Veere

Veere

Plaats in Nederland

Veere is gelegen in de provincie Zeeland en hoewel het een klein plaatsje in geniet het toch veel bekendheid onder de mensen die wel een vakantie heeft doorgebracht in deze streek.
Veere bestaat al meer dan achthonderd jaar en heeft een klein maar schilderachtig centrum. Er zijn diverse prachtige oude gebouwen te bezichtigen. Het is dan ook niet vreemd dat er een aantal huizen en panden onder de monumentenzorg vallen.
Op het gebied van architectuur is het oude stadhuis van Veere het meest opzienbarende gebouw van het plaatsje. Met zijn prachtige toren is het kenmerkend icoon voor iedereen die het stadje bezoekt. Dit raadhuis is gebouwd in de laatgotische stijl en de muren zijn van zandsteen. Ook de kerk is een opvallend verschijnsel in deze plaats.
Veere is gelegen aan het water en aan de kade heeft het aantal prachtige panden. Deze gebouwen zijn beter bekend als de Schotse huizen aan de Kaai, dit komt nog voort uit de tijd van de Schotse kolonisten, in de hoogtij dagen van Veere was circa 10 % van het inwoneraantal van Schotse afkomst. Er zijn hiervan dus nog steeds talloze invloeden terug te vinden. Om meer te weten te komen over vroegere tijden kun je een bezoek brengen aan Museum De Schote Huizen. Meer architectuur tref je bijvoorbeeld aan als je de Campveerse Toren aan de Kaai bezoekt.


Toerisme

De vakantiegangers die een bezoek brengen aan Veere zal het opvallen hoeveel charme deze Zeeuwse plaatse heeft. Ondanks dat het maar een klein stadje is met weinig inwoners heeft het de toerist erg veel te bieden. Vooral in de zomermaanden doen dan ook veel toeristen deze prachtige plaatst aan. Op elke hoek wacht er weer een nieuwe verassing voor de vakantieganger. Prachtige gebouwen, leuke doorkijkjes en fraaie hofjes, het is allemaal in Veere te vinden. In de stad zelf zijn dan ook leuke restaurantjes te vinden waar u kunt aanschuiven voor een heerlijke lunch of avondmaaltijd. Door de oude gebouwen in het centrum waant u zich nog in vroegere tijden. Er zijn dan ook mensen die er voor kiezen om een vakantiewoning te huren nabij het centrum van Veere.
Sfeervol is de beste benaming welke wij Veere kunnen meegeven. Ook de directe omgeving is leuk om nader te verkennen. Vooral de fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen er zijn leuke tochten te maken langs de kust of door andere leuke plaatsjes.

Plaatsnaam

Veere

Aantal inwoners

circa 1.670