Vlissingen

Vlissingen

Plaats in Nederland

De in de provincie Zeeland gelegen stad Vlissingen is gelegen op Walcheren en heeft een rijke geschiedenis, door zijn ligging aan de Westerschelde is dit van oudsher uit dan ook een havenplaats. Vroeger werd er hier dan ook veel handel via het water bedreven. Maar ook het toerisme is hier al vele jaren erg belangrijk en ook heden ten dagen brengen ook veel toeristen een bezoekje aan Vlissingen als ze op vakantie zijn in de provincie Zeeland.
Ook zijn er veel mensen die ervoor kiezen een vakantiehuis te huren in of nabij deze Zeeuwse badplaats.


Toerisme

Als u een vakantie doorbrengt in de provincie Zeeland dan moet u de stad Vlissingen echt aandoen. Er is genoeg te zien en beleven. Er zijn een aantal gezellige winkelstraten te vinden en de diverse oude gebouwen die te vinden zijn in het oude stadscentrum zijn een lust voor het oog. Ook de compacte haven moet u gaan bekijken.
De provincie Zeeland leent zich ook goed voor het maken van een lekkere wandeling of een leuke fietstocht. Neem dus uw fiets  en wandelschoenen mee naar uw vakantiewoning.
Direct bij Vlissingen zijn er enkele zandstranden te vinden. In de zomer komen hier dan ook veel zonaanbidders naar toe voor een dagje strand. Deze plek is bovendien een prima uitvalsbasis om uitstapjes te maken naar andere leuke plaatsen in de provincie zoals het prachtige klein stadje Veere en het leuke plaatsje Sluis. Bovendien kunt u snel in België geraken en ook hier zijn er leuke dingen te zien en te doen.

Plaatsnaam

Vlissingen

Aantal inwoners

circa 33.250