Oberösterreich

Oberösterreich

Regio in Oostenrijk

Wel eens de vakantie doorgebracht in Oberösterreich ? Waarschijnlijk zul je deze vraag met nee moeten beantwoorden. Dit is een regio welke gelegen is in het noorden van Oostenrijk.
De streek kenmerkt zich door invloeden uit Beieren, op zich geen wonder want Duitsland grenst direct aan Opper-Oostenrijk. Een ander land wat ook grenst aan de regio is trouwens Tsjechië. Dus als je in dit deel van Oostenrijk de vakantie doorbrengt kun je direct de genoemde buurlanden tijdens je verblijf ook nader leren kennen.
Mede daarom huren mensen een vakantiehuis in Oberösterreich, daar moet wel direct aan toegevoegd worden dat deze Oostenrijkse regio zelf ook genoeg te bieden heeft aan toeristen uit binnen- en buitenland.


Toerisme

Wie de vakantie door wil brengen in Opper-Oostenrijk en nog niet weet wat er te doen is hier een kleine toelichting. Houdt je van stedelijke cultuur dan is de regionale hoofdstad Linz zeker aan te raden. Oude gebouwen en moderne architectuur wisselen elkaar af. Ook is een gezellig centrum waar je prime een ochtend of middag kunt rondstruinen.
Als je een vakantiechalet hebt geboekt in Oberösterreich dan is het handig om een auto ter beschikking te hebben. Pak een gondel en trek de bergen in voor een  heerlijke wandeling. In de wintermaanden is Opper-Oostenrijk ook een prima plek voor een skivakantie. Je kunt letterlijk aan de pistes een appartement betrekken en gelijk met de skilift de diverse afdalingen bereiken.
Doe tijdens je vakantie in Oberösterreich ook eens de kenmerkende dorpjes aan en ervaar dat een stukje Oostenrijkse gemoedelijkheid om de hoek ligt. Voor actieve mensen is er in deze prachtige streek meer dan genoeg te zien, doen en beleven.

Provincie

Oberösterreich

Oppervlakte

12.000 km2

Aantal inwoners

circa 1.450.000

Hoofdstad

Linz

Plaatsen in Oberösterreich