Oost Tirol

Oost Tirol

Regio in Oostenrijk

Oost Tirol is een uniek gebied die onderdeel uitmaakt van regio Tirol maar afgezien van deze schriftelijke samenhang toch een geheel eigen identiteit heeft. Dit komt niet in de laatst plaats omdat Oost-Tirol helemaal separaat staat van de rest van deze regio in Oostenrijk.
Het Salzburgerland fungeert als natuurlijk buffer en zorgt voor een tweedeling in deze streek.
Door zijn zuidelijke ligging is dit gebeid gezegend met een (voor Oostenrijkse begrippen) stabiel weerbeeld. En mede daarom kiezen er steeds meer mensen voor om een vakantiehuis te huren in Oost Tirol. Vanuit Nederland en België is deze regio in Oostenrijk met de eigen auto natuurlijk ook prima bereikbaar en ideaal voor een autovakantie.


Toerisme

Het bergachtige karakter van Oost-Tirol zorgt ervoor dat deze regio buitengewoon populair is bij toeristen. In de zomermaanden is het prima wandelen in het Tauerngebergte en in de wintermaanden kun je in dat zelfde gebied de lange latten onderbinden en hier een actieve wintersportvakantie doorbrengen.
Huur een chalet aan één van de skipiste in Oost Tirol en je zult merken dat dit een prima plek voor de skivakantie is. Er zijn trouwens meerdere populaire skigebieden te vinden. Denk dan bijvoorbeeld eens aan het Hochpustertal en het gebeid rondom de Grossglockner. In deze gebieden zijn piste voor jong en oud en voor beginnende en gevorderde skiërs en snowboarders te vinden.
Maar ook in de zomervakantie is Oost-Tirol een prima plek om een leuke vakantiewoning te huren. De bergen en dalen in dit deel van Oostenrijk lenen zich voor verschillende vormen van recreatie. Wandelaar en fietsers zullen hier zeker aan hun trekken komen. Maar ook als je met het gezin de vakantie doorbrengt in het oosten van Tirol zul je merken dat dit een toplocatie is. In de regio zijn diverse prachtige buitenzwembaden te vinden omringd door het bergachtige landschap hebben deze dikwijls een spectaculaire setting.
Het is dan ook veilig om te zeggen dat Oost Tirol en vakantie twee begrippen zijn die prima samengaan.

Provincie

Oost Tirol

Oppervlakte

2020 km2

Aantal inwoners

circa 52.000

Hoofdstad

Lienz