Polen

Polen

Polen Land in Europa

Polen heeft een centrale ligging in Europa, met zijn gematigd zeeklimaat is het land het hele jaar door goed te bezoeken. Het land heeft een leuke afwisseling van fraaie steden, prachtige natuur en een rijk cultureel erfgoed. De diverse tradities zijn goed in stand gehouden en dit geeft dit land dan ook een eerlijk en authentiek karakter.

Huur daarom eens een vakantiehuis in Polen en leer dit diverse land kennen. Het land zal u zeker verassen en bijkomend voordeel is dat het leven er goedkoop is. Polen is dan ook een prima suggestie voor een budgetvakantie.


Natuur

De Poolse natuur is op zijn minst zeer divers te noemen. De verschillende gebieden en regio’s in het land hebben een eigen karakter dus wat dat betreft is er voor de natuurliefhebber genoeg te doen en te zien.
Wat u zeker moet zien zijn de machtige Karpaten, dit gebergte is een keten en strekt zich uit over meerdere landen. Het Tatragebergte welke hier onderdeel van uitmaakt is teven het hoogste punt van Polen, de top ligt net onder de 2,5 kilometer boven zeeniveau.
Je kunt in de zomermaanden hier prima wandelen, in de winter kun je de lange latten onderbinden. Je kunt dus een chalet huren dicht bij de skipistes van Polen en hier een onvergetelijke wintersport doorbrengen.
Andere regio’s zijn wat vlakker en hier kun je met de fiets heerlijke tochten maken.
Doe eens enkele natuurparken aan tijdens de Poolse vakantie, er zijn er diverse om er een paar te noemen; Magurski, Poleski, Wigierski en Wolinski.

Land

Polen

Oppervlakte

312.000 km2

Hoogste punt

2.499 meter (Tatragebergte)

Inwoners

circa 38.375.000

Taal

Pools

Valuta

Zloty

Tijdverschil

+1

Klimaat

gematigd zee- en droog landklimaat

Hoofdstad

Warschau

Regio's en plaatsen in Polen