Albufeira

Albufeira

Plaats in Portugal

Wie wel eens op vakantie is geweest in de regio Algarva zal hoogstwaarschijnlijk wel eens in de stad Albufeira zijn geweest. In de zomermaanden huren veel mensen hier een vakantiewoning en verkennen vanuit deze locatie het zuiden van Portugal.
Het centrum van dit stadje is dan ook voornamelijk op toeristen gericht, door de ligging centraal in de Algarve kiezen veel mensen ervoor om een vakantiehuis te boeken in of direct rondom Albufeira.
De directe aanwezigheid van een prachtig zandstrand zal hier ook wel iets mee te maken hebben. En ook zijn er prachtige golfbanen te vinden direct rondom de plaats.
Het aanbod van vakantiehuizen in Albufeira is breed te noemen en het moet dan ook zeker mogelijk zijn om een goede accommodatie te huren.


Toerisme

Als je Portugal zegt dan wordt de regio Algarve vaak in één adem genoemd. Veruit de meeste mensen die de vakantie in dit land doorbrengen kiezen dan ook voor deze streek.
Niet vreemd want de Algarve heeft belangrijke ingrediënten als zon, zee en strand, cultuur, culinair, ontspanning en gastvrijheid allemaal voorhanden.
Als je een vakantiewoning hebt geboekt in Albufeira kun je vanuit deze toeristische stad prima de Algarve verkennen. Het strand is direct vanuit het stadjes bereikbaar en een strandvakantie is iets waar veel mensen op dit deel van Portugal aandoen. Maar huur eens een auto en maak een tocht langs de kustlijn, dit is de moeite waard. Ook een golfvakantie en Albufeira zijn twee woorden die je kunt verenigen in één zin.
Ook leuk zijn de diverse vissersdorpjes die vinden zijn aan de kust van de Algarve. Als je visliefhebber bent moet je één van de lokale restaurants aandoen.
Denk je erover om de vakantie in het zuiden van Portugal door te gaan brengen, check dan ook eens het aanbod van vakantiewoningen in Albufeira op deze website uit.

Plaatsnaam

Albufeira

Aantal inwoners

circa 20.000