Castro Marim

Castro Marim

Plaats in Portugal

De in de Algarve gelegen stad Castro Marim is een perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in het zuiden van Portugal. Op slecht enkele kilomters van het stadje ligt buurland Spanje reeds. Door deze ligging kun je tijdens de vakantie het beste van twee werelden meepakken.
De belangrijkste bezienswaardigheid van Castro Marim is het oude kasteel (tenminste de overblijfselen hiervan), dit is absoluut de moeite waard al was het alleen maar om het prachtige uizicht over de omgeving.
Verder herbergt deze kleinschalige en authentieke stad o.a. een leuk museum en zijn alle eerste levensbehoeften hier te vinden. Ook is er een prachtige 18 holes golfbaan welke voor elke golfliefhebber een uitdaging zal zijn. Dus huur snel een vakantiehuis in Castro Marim en geniet simpelweg van al het moois wat dit deel van de Algarve u te bieden heeft.


Toerisme

Door zijn strategische ligging is Castro Marim erg interessant als vakantieadres. Het ligt op slecht enkele kilometers van de Spaanse grens. Dit maakt het dat u ook het zuiden van Spanje kunt aandoen tijdens uw vakantie in de Portugese Algarve.
Wat te denken van Sevilla, deze stad met al zijn invloeden stammend uit de tijd van de Moorse overheersing is een aanrader. Maar ook in Portugal zelf is er genoeg te doen. Voor een strand- en/of golfvakantie is Castro Marim de perfecte keuze. Maar ook wandelaars kunnen hun hart ophalen rondom dit authentieke stadje liggen prachtige wandelroutes.
Door zijn ligging vlakbij de kust is de keuken voornamelijk ingericht op viseters. Er zijn diverse Portugese visrestaurants te vinden vlak aan één van de stranden van de Algarve.
Kijk voor het huuraanbod van vakantiewoningen in Castro Marim eens op onze website en breng de vakantie in dit deel van zuidelijk Portugal door. U zult hier een toptijd beleven!

Plaatsnaam

Castro Marim

Aantal inwoners

circa 3.300