Lagoa

Lagoa

Plaats in Portugal

Lagoa is een badplaats die gelegen is in de Algarve. Dit gebied in het zuiden van Portugal is natuurlijk zeer bekend bij zonaanbidders en de zandstranden in deze regio behoren tot de mooiste van Europa.
In het zomerseizoen huren veel toeristen en appartement in Lagoa en genieten hier van het heerlijk weer met zijn talloze zonuren. De grillige rotsachtige kust in de Algarve is vermaard en in de buurt van Lagoa ziet u de meest spectaculaire formaties en hiertussen prachtige verscholen strandje, hier is het prima toeven.
In het dorp zelf zijn er voldoende eetgelegenheden en ook zijn er knusse winkeltjes en leuke ateliers te vinden. Dus ontdek deze levendige plaats in het uiterste zuiden van Portugal een.


Toerisme

Als u een vakantiehuis heeft geboekt in Lagoa dan verblijft u op een centrale plek in de Algarve. Hoewel de stranden hier spectaculair zijn wil dat niet zeggen dat er niets anders te doen is. Als u cultuurliefhebber bent zou u zelfs buurland Spanje kunnen bezoeken en de stad Sevilla met zijn Moorse invloeden kunnen ontdekken. Dat is een prima dagtrip die goed vanuit dit deel van Portugal te doen is. Vanuit Lagoa kunt u ook het binnenland goed ontdekken en u zult zich verbazen over het natuurschoon wat u zult aantreffen. Voor een gezinsvakantie is dit deel van de Algarve geschikt want er is in deze regio een prachtig waterpark te vinden compleet met glijbanen, zwembaden en allerlei andere vormen van waterpret. Aan de kustlijn nabij uw accommodatie in het Portugese Lagoa zijn ook leuke vissersdorpjes te vinden. Prik hier eens in een lokaal restaurant een vorkje mee en geniet van de eenvoudige maar heerlijke gerechten. Kortom breng de vakantie eens door in Lagoa en geniet van al het moois wat Portugal in het algemeen en de Algarve in het bijzonder u te bieden heeft.

Plaatsnaam

Lagoa

Aantal inwoners

circa 5.900