Loulé

Loulé

Plaats in Portugal

De gemeente Loulé is te vinden in het uiterste zuiden van Portugal. Door de ligging in de Algarve is dit gebied een prima plek om een vakantiehuis te huren. Als u een vakantiehuis wilt huren in Loulé dan kan dat in de gelijknamige stad die een stukje landinwaarts ligt. Maar er behoren ook dorpjes als Boliqueime en Ameixial tot deze Portugese gemeente.
In het stadje Loulé zelf zijn er nog enkele fraaie gebouwen te zien die de tand destijds goed hebben doorstaan. Ook fraai is het aanwezige kasteel en de levendige geschiedenis van de gemeente maakt dit gebied tot een prima plek om de vakantie door te brengen.


Toerisme

Je kunt ervoor kiezen om een appartement te huren in de stad Loulé maar evengoed kun je ook in deze gemeente dichter aan de kust vertoeven. Huur dan een vakantievilla in één van de dorpen die tot de gelijknamige stad behoren. De zandstranden van de Algarve behoren tot de mooiste van Europa. Het leuke is dat er veel kleinschalige strandjes te vinden zijn waar je prima een dag kunt vertoeven tijdens de vakantie in de Algarve. De gemeente Loulé is een prima vakantiebestemming als je in het zuiden van Portugal de vakantie wilt doorbrengen tenminste.
De internationale luchthaven van Faro is prima bereikbaar, ervan uitgaande dat je een huurauto hebt gereserveerd op het vliegveld. Bekijk de Algarve ook eens vanaf de kust, je kunt bijvoorbeeld een leuke boottocht maken. Boek snel een vakantiewoning in Loulé en ervaar de pracht van de Portugese Algarve.

Plaatsnaam

Loulé

Aantal inwoners

circa 67.000