Olhão

Olhão

Plaats in Portugal

De kustplaats Olhão is gelegen in de provincie Algarve. Deze is zoals wellicht weet te vinden in het uiterste zuiden van Portugal en de kans is aanwezig dat u hier de vakantie wel een hebt doorgebracht. Mocht u in dit gebied wel eens zijn geweest dan zult u hoogstwaarschijnlijk de schoonheid van deze streek onderkennen.
Wie een vakantiehuis huurt in Olhão zal erachter komen dat er hier in het zomerseizoen veel toeristen te vinden zijn. Als u ervoor kiest om in het voor- of najaar hier de vakantie door te brengen dat is het een stuk rustiger. Meer de temperatuur is ook dan over het algemeen lekker te noemen, het weerbeeld is dan wel iets wisselvalliger.
Olhão is een stadje maar teven ook een gemeente in de Algarve en de plaats heeft talrijke authentieke gebouwen te bieden. Het Internationale vliegveld van Faro ligt dichtbij, dit maakt het doorbrengen van de vakantie in Olhão alleen maar aanlokkelijker. Dus wellicht is dit ook de plek voor u tijdens uw verblijf in het zuiden van Portugal.


Toerisme

De Algarve een unieke vakantieregio en vakantiegangers die hier een verblijf hebben geboekt hoeven niet te vrezen dat de verveling zal toeslaan. Ook als u een vakantievilla hebt gehuurd in Olhão zult u bemerken dat het zuiden van Portugal tot de mooiste plekken van Europa behoord. Of u nu kiest voor een dagje zonnen op één van de verlaten strandjes. Of toch de voorkeur heeft om een lokale golfbaan aan te doen en lekker ontspannen een balletje te slaan. Met kinderen kun je het waterpark in de Algarve aandoen en ook erg leuk is het om met de boot een tochtje langs de kust van Zuid-Portugal te maken.
Tegen de avond kun je dan heerlijk uit eten gaan in een lokaal visrestaurant in Olhão. De visserij is een belangrijke inkomstenbron geweest voor deze plaats en hoewel het toerisme nu misschien wel voor veel lokale inwoners zorgt voor eten op tafel. Is het wel zo dat voor lekker uit eten je in deze vissersplaats helemaal op de juiste plek bent.
Dus boek eens een luxe vakantiewoning in Olhão en ontdek dat dit een prima uitvalsbasis is in de Algarve. 

Plaatsnaam

Olhão

Aantal inwoners

circa 43.000