Silves

Silves

Plaats in Portugal

Silves is een stadje in de provincie Algarve. Maar hoewel gelegen in deze Portugese regio is het niet een typische badplaats. Maar het is juist een plaats met een authentiek karakter en volop Moorse invloeden.
Mensen die cultuur met strand willen combineren tijden hun vakantie in Portugal doen eer dan ook goed aan een vakantiehuis te huren in Silves. Bezoek het prachtige rode kasteel is en slenter in door de nauwe en heuvelachtige steegjes van Silves. Dit is een uniek stukje Algarve.
De prachtige zandstranden liggen dichtbij maar tegelijkertijd lijkt de geschiedenis te herleven als je een wandeling door deze prachtige stad maak. Dit bewijst dat het zuiden van Portugal meer is dan alleen stranden en een prachtige kustlijn met verbluffend mooi rotsformaties.


Toerisme

De Algarve is in het zomerseizoen een populaire vakantiebestemming. Als je een vakantiewoning hebt geboekt in of dichtbij Silves ben je prima gesitueerd en kun je doordat deze stad een centrale ligging heeft prima deze meest zuidelijke provincie van Portugal verkennen. Hoe de Algarve te bereiken ? De meest snelle manier is te vliegen op Faro en van hieruit met het openbaar vervoer naar Silves te reizen. Maar ook vliegen op Lissabon is een optie en vanaf de Portugese hoofdstad kun je dan eventueel met een huurauto verder reizen.
Als je een vakantiewoning hebt gehuurd in Silves zal je ongetwijfeld enkele dagen doorbrengen aan één of meerdere van de vele zandstranden die de Algarve rijk is. Maar trek ook het binnenland eens in of bezoek de westkust eens en ervaar dat je hier een heel ander Portugal aantreft. Tijdens de vakantie moet je ook Silves zelf ontdekken, dit is echt nog zo’n pareltje die bij het gros van de toeristen nog niet echt bekend is. Dus doe hier je voordeel mee en ontdek dat de Algarve ook nog wel een authentiek karakter heeft.

Plaatsnaam

Silves

Aantal inwoners

circa 10.750