Tavira

Tavira

Plaats in Portugal

Tavira is een stad in het zuiden van Portugal. Deze is gelegen in de bij toeristen en zonaanbidders populaire regio Algarve. Dit stadje is trouwens niet direct aan zee gelegen maar een klein stukje landinwaarts. Wel speelt water een belangrijke rol want Tavira is gelegen aan de rivier Galao.
Het authentieke stadscentrum trekt veel mensen die in de Algarve de vakantie doorbrengen en de oude witte gebouwen in het hart geven deze Portugese stad een eigen identiteit.
Als toerist is Tavira een prima plek voor het huren van een appartement. Je kunt vanuit hier de regio Algarve goed verkennen en bovendien is de stad in de avonduren erg gezellig en zijn er een aantal prima restaurants te vinden waar je voor een acceptabele prijs heerlijk de verse vis kunt proeven die door lokalen zijn gevangen.
Kortom kun je stellen dat Tavira een prima bestemming voor je vakantie in Portugal is!


Toerisme

De Algarve is zonder meer de populairste regio onder vakantiegangers en de badplaatsen zijn populair. Maar tegenwoordig zie je ook een vorm van een wat duurzamer toerisme waar je een vakantiewoning van een particulier hoort. In Tavira is dat mogelijk, dit stadje ligt een klein stukje landinwaarts maar tegelijkertijd zijn de vermaarde zandstranden ook goed bereikbaar. Bovendien kun je per huurauto vanaf hete vliegveld in Faro de stad Tavira binnen een half uur bereiken.
De stad heeft een behoorlijk stukje cultuur en historie te bieden maar evengoed kun je er tijdens je verblijf eens een dagje per boot op uittrekken. Of reis met je auto nog wat verder het achterland is en ontdek de natuurlijke schatten van Portugal.
Tavira is een uitstekende keus als jij de vakantie door gaat brengen in de regio Algarve!

Plaatsnaam

Tavira

Aantal inwoners

circa 13.000