Centraal-Portugal & Beiras

Centraal-Portugal & Beiras

Regio in Portugal

Hoewel minder bekend dan zuidelijker gelegen regio’s is Beiras één van Portugals mooiste gebieden. Deze deel van het land kun je in feite zich als een klein microgebied. Alles wat Portugal te bieden heeft is te vinden binnen de grenzen van de regio Beiras.
We zullen eens een korte opsomming maken van al het moois wat er te vinden is. Leuke strandjes, authentieke vissersdorpjes, fraaie natuurparken en oude Portugese steden die doen denken aan de tijden van weleer. Ook de historische steden die te vinden zijn in Beiras stralen nog steeds de nodige grandeur uit. Voor de stad Coimbra is een pareltje en dient bezocht te worden tijdens de vakantie in dit deel van Portugal. Ben je een fanatiek wandelaar dan zullen de bergen van de Serra da Estrala het gebeid zijn waar jij graag zult vertoeven tijdens je verblijf in het midden van het land.


Toerisme

Toeristen weten in toenemende mate de regio Beiras en de rest van Centraal-Portugal te vinden. Voor een authentieke vakantiebeleving is dit waarschijnlijk wel de mooiste provincie van het land.
Voor strandgangers is er bijvoorbeeld de badplaats Fiqueira Da Foz op de brede en uitgestrekte stranden is het in het zomerseizoen prima vertoeven. In dit deel van Beiras zijn ook leuke vakantiehuizen te vinden. Maar wist je dat het winterseizoen ook het nodige te bieden heeft en dat je zelfs kunt skiën in het midden van het land ? Maar weinig mensen buiten Portugal weten dat je in het Da Estrela gebergte op de lange latten kunt afdalen. De echte cultuurliefhebber doet er goed aan om het leuke stadje van Aveiro eens te bezoeken of kies voor de bruisende universiteitsstad van Coimbra. De fraaie gebouwen en authentieke sfeer geven deze toeristische stad niet alleen de nodige grandeur, het maakt het ook tot één van de mooiste steden van Portugal en tijdens de vakantie in Beiras of een ander deel van Centraal Portugal moet u deze dan ook bezoeken.

Provincie

Centraal-Portugal & Beiras

Oppervlakte

28.500 km2

Aantal inwoners

2.340.000

Hoofdstad

Coimbra

Plaatsen in Centraal-Portugal & Beiras