Noord-Portugal & Porto

Noord-Portugal & Porto

Regio in Portugal

Het Noorden van Portugal is bij veel van ons minder bekende regio. Toch is dit een gebied waar het prima vertoeven is en tijdens een vakantie zal je de diversiteit kunnen ontdekken. Het is een regio waar verschillende facetten samenkomen die toeristen op zeker zullen bekoren.
De natuur in Noord-Portugal is prachtig en ook heeft het diverse culturele schatten. Voor stedenliefhebbers is er het authentieke Porto en aan de westzijde van deze regio heb je een prachtige kustlijn. Als levensader van het noordelijk deel van Portugal slingert de rivier de Douro door deze regio heen. Mensen die van natuurschoon houden en een leuke wandeling of enerverende fietstocht niet schuwen maar tegelijkertijd ook een portie cultuur en gastronomie graag tot zich nemen doen er goed aan om een vakantiehuis te huren in Noord-Portugal. Dit deel van het land leent zich in de zomermaanden trouwens ook prima voor een strandvakantie. In het noordelijk gedeelte van Portugal zijn er leuke kleinschalige zandstranden te vinden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in toenemende mate toeristen het noorden weten te vinden. Dit gebied is bovendien nog erg authentiek en ook de lokale bevolking zal bijdragen aan een eerlijke vakantiebeleving. Het loont zich om eens serieus erover na te denken of u ook eens de vakantie in Noord-Portugal wilt gaan doorbrengen.


Toerisme

Of u nu een liefhebber bent van lokale architectuur, graag de vakantie aan de zee doorbrengt, de regionale traditionele keuken wilt uitproberen of te voet of per fiets de regio wilt verkennen. Al deze facetten die een vakantie zo leuk maken kun u doen in Noord-Portugal.
Boek een vakantiewoning en wissel een dag strand af met een boottocht op de rivier Douro. Trek je wandelschoen aan en bezoek een natuurpark en sta op dezelfde dag ook nog in het centrum van de stad Porto. Bezoek tegen de avond een lokaal visrestaurant en sluit de dag af met een heerlijk glaasje port in een lokale bar. Zo afwisselend kan uw vakantie in het noorden van Portugal zijn.
Ook moet u zeker de wijngaarden van deze regio bekijken. Deze liggen prachtig tegen de heuvels langs de rivier. Als u trouwens een dagje Porto doet tijdens de vakantie dan moet u minimaal één van de porthuizen bezoeken. Deze zijn vanuit het centrum te bereiken door de brug van de architect Eifel over te steken. De meeste van deze wijnhuizen geven rondleidingen en sluiten af met het proeven van de verschillende soorten porten die ze in hun assortiment hebben.
De authentieke dorpen en diverse kleine stadjes die te vinden zijn in Noord-Portugal maken het dat de geschiedenis hier voor het oprapen ligt. Ook erg leuk is het contact met de inwoners van dit deel van het land. Dit geeft uw vakantie een persoonlijk en uniek karakter.
De echte natuurliefhebbes moeten ook minimaal een dag doorbrengen in de Minho regio. Dit gebied met zijn glooiende omgeving en afwisseling van natuur en authentieke dorpjes en kleinschalige stranden is voor mensen van over de grenzen een goed bewaard geheim gebleven. Voor veel Portugezen daarentegen is het de mooiste plek van het land. Dus als u een recreatiewoning heeft geboekt in het noorden van Portugal dan moet u hier een bezoek aan brengen.

Provincie

Noord-Portugal & Porto

Oppervlakte

22.000 km2

Aantal inwoners

circa 4.100.000

Hoofdstad

Porto

Plaatsen in Noord-Portugal & Porto