Slovenië

Slovenië

Slovenië Land in Europa

Slovenië is een land in midden Europe welke ingeklemd ligt tussen landen als Hongarije, Kroatië, Oostenrijk en Italië. Het wordt door steeds meer toeristen aangedaan!  Alle vakantiehuizen in Slovenië staan uiteraard niet op onze website maar wij hebben wel een leuke doorsnee van het genre accommodaties wat in dit land te vinden is.


De laatste jaren komt er bij steeds meer mensen het besef dan Slovenië een land is wat het nodige te bieden heeft en dus uitermate geschikt is om de vakantie door te brengen. Hoewel Sloveens de nationale taal is kun je als toerist in de populaire regio’s over het algemeen in het Engels je goed verstaanbaar maken.
De diversiteit, bereikbaarheid en betaalbaarheid spreken veel vakantiegangers aan en mensen die eenmaal een vakantiehuis in Slovenië hebben gehuurd keren dikwijls terug naar dit authentiek gebleven land. De hoofdstad van het land Ljubljana is ook een leuke plaats om te bezoeken. De kleurrijke gebouwen en de vriendelijke mensen nodigen uit. Ook zijn er enkele musea te vinden en prima restaurants. In één dag is Ljubljana prima te bezichtigen, plan dan ook een dagje naar deze stad in als u tijdens de vakantie in Slovenië verblijft.


Natuur

Het is onvoorstelbaar dat een relatief klein land als Slovenië een grote diversiteit aan natuurschoon herbergt. Prachtige bergachtige gebieden worden afgewisseld met schitterende natuurmeren met kristalhelder water. Tevens is er ook nog een kleine 50 kilometer kustlijn aan de Adriatische Zee te vinden waar u als toerist prima kunt toeven in de zomermaanden.
Voor wandelaars zijn de Karawanken een schitterend gebergte om urenlange wandeltochten te maken. Er zijn fraaie routes te vinden die geschikt zijn voor jong & oud.
Voor fanatiekelingen is er Nationaal Park Triglav deze herbergt onder andere de hoogste berg van Slovenië.
Brengt u de vakantie graag aan het water door dan is het Meer van Bled een prima bestemming. Rondom dit tussen de heuvels gelegen water zijn volop overnachtingsmogelijkheden zoals hotels, campings en vakantiewoningen. In het meer is een natuurlijk zwembad gecreëerd welke onder toezicht van een badmeester staat. Verder kunt u hier prima vissen en zijn er boten te huur of kunt u kiezen om een georganiseerde boottocht te maken die u tijdens de boottocht allerlei nuttige informatie geeft over het Meer van Bled en de rest van Slovenië.
Ook het grootste natuurwater van het land het Meer van Bohinj is een bezoekje waard. In de zomermaanden kun je prima wandelen en in het winterseizoen is dichtbij het meer het skigebied van Slovenië te vinden. De piste lenen zich uitstekend voor een skivakantie met het hele gezin. Ook zijn er prachtige grottenstelsels te vinden die te bezoeken zijn. Educatief en imponerend tegelijk. De grotten van Postojna zijn een absolute aanrader. U kunt deels met de trein deze
Het hele jaar door is dit centraal in Europa gelegen land dan ook een prima vakantiebestemming.

Land

Slovenië

Oppervlakte

20.256 km2

Hoogste punt

Triglav 2863 meter

Inwoners

Cirva 2 miljoen

Taal

Sloveens

Valuta

Tolar

Tijdverschil

Klimaat

Gematigd klimaat

Hoofdstad

Ljubljana

Regio's en plaatsen in Slovenië