Slowakije

Slowakije

Slowakije Land in Europa

Slowakije is een authentiek land welke bekend staat om zijn prachtige natuur en bergachtige landschappen. Het is een goedkoop vakantieland en als je natuurliefhebber bent en de vakantie eens wilt doorbrengen in een relatief onbekend land binnen Europa, dan kan Slowakije wel eens de perfecte bestemming voor jou zijn.

Maar ook op cultureel en architectonisch vlak heeft het toch wel wat te bieden. Doe Bratislava eens aan tijdens de vakantie en ervaar zelf wat deze schilderachtige nog steeds aan grandeur heeft.
Huur een vakantiewoning in Slowakije en ervaar de mogelijkheden die het u als recreant te bieden heeft.


Natuur

De bergen van Slowakije zijn de moeite waard en veel toeristen die in dit land de vakantie doorbrengen hebben de natuurpracht die dit land te bieden heeft, hoog op het lijstje staan.
Huur een vakantiehuis nabij de Karpaten en trek dagelijks de bergen in. Je kunt hier prachtige wandelingen maken met spectaculaire vergezichten. In het winterseizoen kun je in dit deel van Slowakije prima de skivakantie doorbrengen.
Ook het Tatragebergte is imposant en tijdens de vakantie dien je ook hiervoor tijd in te ruimen. De natuurpracht die Slowakije te bieden heeft aan toeristen is dusdanig dat het alleen daarvoor al een bezoek waard is. Dus wat let u nog om de vakantie eens in dit deel van Europa door te brengen.

Land

Slowakije

Oppervlakte

49.000 km2

Hoogste punt

2.655 meter (Gerlachovský štít)

Inwoners

circa 5.500.000

Taal

Slowaaks

Valuta

Euro

Tijdverschil

+1

Klimaat

warme zomer, koude winters

Hoofdstad

Bratislava

Aanbod in Slowakije

Regio's en plaatsen in Slowakije