Algarinejo

Algarinejo

Plaats in Spanje

Algarinejo is een dorp in Andalusië, deze regio is te vinden in het zuiden van Spanje. Ondermeer de vakantieregio de Costa del Sol maakt onderdeel uit van dit gebied. Vooral in het hoogseizoen is het hier overvol met toeristen uit allerlei landen.
Maar als u Algarinejo in het bijzonder en het binnenland van Andalusië in het algemeen ingaat zult u merken dat u hier geen massatoerisme aantreft maar wel het echte Spanje. Alleen daarom is Algarinejo al een prima uitvalsbasis om een vakantiehuis te huren. Vanuit dit dorpje kunt u de rest van deze Spaanse provincie prima verkennen.
Dus nog geen beslissing genomen over wat uw volgende vakantieadres gaat worden? Trek de stoute schoenen aan en boek gewoon een leuke huisje in Algarinejo. Het zal u bevallen!


Toerisme

Algarinejo is een goede suggeste om te verblijven. Het binnenland van Zuid-Spanje is een heerlijke vakantieregio en biedt meer dan voldoende voor het hebben van een leuke en eventueel actieve vakantie. Natuur, geschiedenis, cultuur en architectuur u kunt het allemaal tegenkomen in Andalusië. Voeg daarbij het heerlijke traditionele Spaanse eten en de cirkel is rond.
Wilt u eens een leuk stad bezoeken vanuit Algarinejo dan is Granada met zijn Moorse invloeden een echte aanrader. Vanuit uw vakantiewoning in Algarinejo is deze prima te bereiken. Ook zijn er in deze Spaanse regio enkele prachtige natuurparken te vinden. Als u een buitenmens bent zult u hier helemaal op uw plek zijn. Wilt u ook eens een dagje strand doen, dan is de Costa del Sol een prima plek. In de buurt van Marbella vindt u prachtige zandstranden.
Boek dus eens één van de vakantiehuizen in of nabij Algarinejo en ontdek het echte Spanje, ervaar Andalusië aan den lijve.

Plaatsnaam

Algarinejo

Aantal inwoners

circa 4.000