Alozaina

Alozaina

Plaats in Spanje

Alozaina is een dorpje welke op circa veertig kilometer te vinden is van het Internationale vliegveld van Malaga. Het is landinwaarts gelegen en hoewel u hemelsbreed niet al te ver van de kust afzit heeft treft hier het echte Andalusië nog aan.
Voor het huren van een vakantiehuis in Alozaina moet u er snel bij zijn wat de mogelijkheden zijn gering daar er hier geen grote vakantiecomplexen zijn te vinden. Enkel wat particulieren verhuren een recreatiewoning aan toeristen. Ook het voorzieningenniveau in Alozaina is beperkt maar toch heeft dit ook wel weer iets en maakt het daardoor voor veel mensen juist weer een interessante locatie om de vakantie in het zuiden van Spanje door te brengen.


Toerisme

Als u een leuk vakantiehuisje heeft geboekt nabij Alozaina dan is het verstandig om bij aankomst op het vliegveld direct een huurauto te regelen. Of beter nog, doe dit voordat u afreist richting Andalusië. Een goed vervoersmiddel is onontbeerlijk in dit deel van Spanje.
Als u vanuit Alozaina een dagtrip wilt maken dan zijn er verschillende mogelijkheden. In feite hoef je niet eens een direct doel te hebben, cruise eens door de binnenlanden van Andalusië en verbaas je over de prachtige Spaanse binnenlanden.
Toer met een rustig gangetje tussen de olijfgaarden door en verken de Sierre de las Nieves, draag hiervoor wel het goede schoeisel. Ook de typische dorpjes die je in dit gebied aantreft zijn prachtig. Wil je vanuit je vakantieadres in Alozaina een dag aan het strand doorbrengen dan is dit ook mogelijk. In iets meer dan een half uur zit je aan de kustlijn van de Costa del Sol. Dus een divers verblijf is zeker mogelijk in de binnenlanden van het zuiden van Spanje.

Plaatsnaam

Alozaina

Aantal inwoners

circa 2.250