Antequera

Antequera

Plaats in Spanje

Antequera is een stad in het zuiden van Spanje en valt onder de regio Andalusië. Dit deel van het land is erg populair onder toeristen en jaarlijks boeken er dan ook veel mensen een vakantiehuis in de buurt van Antequera.
De plaats is prachtig gelegen met uitzicht op een afwisselend landschap. In het stadje zijn nog leuke oude gebouwen te vinden en ook is er een gezellig centrum welke bestaat uit restaurantjes en leuk winkeltjes.


Toerisme

Als u een vakantiewoning huurt in Antequera kunt u van hieruit leuk tripjes maken in de omgeving. Natuurlijk behoort een dagje aan het strand doorbrengen tot de mogelijkheden.
De Costa del Sol staat namelijk bekend om zijn prachtige stranden. Maar ook kunt u van hieruit verder de binnenlanden van Andalusië intrekken. Dit is zeker de moeite waar want het landschap is soms adembenemend mooi. Wandelen en fietsen zijn dan ook populaire bezigheden bij de wat actievere recreant.
Als u eens een leuke stad wilt bezoeken in deze regio dan is Granada met al zijn Moorse invloeden een echte aanrader. Vooral het Alhambra mag u niet overslaan tijdens uw vakantie in dit deel van Spanje.
Moe maar voldaan zult u tegen de avond terugkeren bij uw vakantiehuis in Antequera.

Plaatsnaam

Antequera

Aantal inwoners

circa 31.500