Benalúa

Benalúa

Plaats in Spanje

Benalúa is gelegen in het zuiden van Spanje om precies te zijn de regio Andalusië. Deze Spaanse provincie is een bakermat van cultuurschatten en heeft een rijke geschiedenis en typische kenmerken die uitsluitend tot deze streek toebehoren.
Eigenlijk heeft deze plaats voluit  Benalúa de las Villas maar door vakantiegangers wordt het vaak afgekort tot alleen het eerste woord.
Als u het echte Andalusië graag wilt ervaren tijdens uw verblijf in Spanje dan is het huren van een vakantiehuis in Benalúa een prima eerste stap. Van hieruit kunt u per auto de rest van de streek verkennen.


Toerisme

Kies voor Benalúa als vakantiebestemming. Het zuiden van Spanje in een erg interessante regio en Andalusië is onder toeristen die voor cultuur en geschiedenis een openbaring. Alleen al om het prachtig gelegen Granada met zijn wereldberoemde Alhambra zou u de reis naar Zuid-Spanje moeten ondernemen.
Als u een vakantiewoning huurt in Benalúa de las Villas is dit indrukwekkende museum dan ook prima bereikbaar. U leert hier veel over het Moorse verleden van Andalusië.
Ook de natuur is prachtig in deze provincie en het is dan ook mogelijk om een wandeling in één van de Nationale Natuurparken te maken.
Ook de verschillende witte dorpjes welke u in Andalusië aan zult treffen dienen een nadere bestudering. Hier voelt u zich terug in de tijd gaan als u slenterend door de smalle steegjes trekt.
Alles bij elkaar is het huren van één van de vakantiehuizen in Benalúa een prima eerste stap op weg naar een leuke en leerzame vakantieperiode in dit deel van Spanje.

Plaatsnaam

Benalúa

Aantal inwoners

circa 1.700