Granada

Granada

Plaats in Spanje

Granada is gelegen in het zuiden van Spanje en maakt onderdeel uit van de regio Andalusië. Deze stad met al zijn Moorse invloeden is een bezoekje meer dan waard. U kunt deze aandoen als u reeds in dit deel van Spanje uw vakantie doorbrengt. Maar de waarheid is dat je deze prachtige stad te kort doet met een bezoek van slechts één dag.
Het is dan ook aan te raden om een vakantiehuis in Granada te huren, dit is bovendien een prima uitvalsbasis voor verdere tripjes Andalusië in.
Wat zijn de hoogtepunten van deze prachtige Spaanse stad. Het absolute hoogtepunt tijdens uw vakantie in dit deel van Zuid-Spanje is natuurlijk het Alhambra. Dit kasteel heeft genoeg te bieden voor een hele dag geschiedenisles over deze regio. Maar ook de architectuurliefhebbers zullen in Granada hun ogen uitkijken bij het bezoeken van dit prachtige bouwwerk. En niet de vergeten te prachtige tuinen van het complex met zijn voor die tijd vooruitstrevende waterirrigatie.
Maar ook de stadswijk Albayzin is het bekijken meer dan waard, tijdens een wandeling door dit stadsdeel van Granada kunt u niet om de Arabische uitstraling heen.
Ook is het leuken winkelen en zijn er bovendien talloze leuke restaurants waar u heerlijk kunt eten.
Het aanbod van vakantiehuizen in en rondom Granada is bovendien prima. Er is keuze uit verschillende typen bungalows en appartementen.


Toerisme

Granda als uitvalsbasis voor uw vakantie in Zuid-Spanje? Als u een vakantie wilt doorbrengen in Andalusië te Spanje en na ervoor kiest om een vakantiewoning te huren in de Granada regio zult u erachter komen dat u een prima keus hebt gemaakt. U kunt van hieruit prima leuke dagtrips maken naar andere delen van deze provincie.
De zandstranden van de Costa del Sol zijn immers prima te bereiken. Dus een dagje zon, zee en strand behoort op zeker tot de mogelijkheden. Maar ook de binnenlanden van Andalusië zijn het bekijken meer dan waard. Vooral de talloze witte dorpjes zijn een aanrader. Dit is het zuiden van Spanje op zijn puurst. Dit zult u uiteraard in Granada & omgeving ervaren.
Wilt u naast Granada ook nog andere steden aandoen in deze regio dan zijn verdere aanraders Sevilla en Cordoba. Ook hier treft u een uniek stukje Spanje aan.
In de buurt van Granada zijn trouwens ook enkele leuke vakantieparken te vinden waar u een leuk vakantie met het hele gezin kunt doorbrengen. Andalusië is misschien wel de mooiste provincie van heel Spanje en absoluut het ontdekken waard. En Granada kan zomaar de parel van de regio zijn.

Plaatsnaam

Granada

Aantal inwoners

circa 250.000