Laroya

Laroya

Plaats in Spanje

Laroya is een gemeente midden in de binnenlanden van Andalusië. Deze regio in Zuidelijk Spanje spreekt veel mensen aan door de aanwezigheid van de prachtige natuur en natuurlijk oude invloeden die zijn overgebleven uit onder andere de Moorse overheersing.
Wil jij de vakantie in dit gebied doorbrengen maar zoek je een plek met veel privacy dan is Laroya de perfecte locatie om een huisje te huren. Het is feite niet eens een dorp maar meer een bepaald gebied in de Almeria streek. Faciliteiten hoeft je er dan ook niet te verwachten en de beschikking over een goede huurauto is eigenlijk onontbeerlijk. Heb je dit soort zaken voor elkaar dan kun je gaan genieten van het prachtig gelegen Laroya.


Toerisme

Verblijf je in Andalusië en dan met name vele kilometers landinwaarts dan ontdek je een stukje Spanje welke je waarschijnlijk nog niet kent. Huur je een accommodatie in de gemeente Laroya dan verblijf je in een bergachtige omgeving en in de buur van Nationaal Park Sierra de Baza. Een prachtig gebied waar je vooral heerlijk kunt wandelen.
Bezoek je de dorpskern van Laroya dan bemerk je al dat er op een lokaal restaurant na eigenlijk voor jou als toerist geen faciliteiten zijn. Wel heb je vanuit deze plaats fenomenale uitzichten op de omliggende gebergten. Dit is één van de meest onherbergzame plekken in Andalusië. Ecotoerisme is een vorm welke hier goed gedijt en alleen de echte buitenmens is hier op zijn plek. Spreekt dit jou aan? Boek dan een vakantiewoning in Laroya en geniet van een authentiek gebleven regio in Spanje!

Plaatsnaam

Laroya

Aantal inwoners

circa 220