Tias

Tias

Plaats in Spanje

Tias behoort tot de Canarische Eilanden, om precies te zijn maakt deze stad deel uit van het eiland Lanzarote. Andere eilanden die onder deze eilandengroep vallen zijn onder andere Tenerife en Gran Canaria.
Veel mensen die Lanzarote bezoeken kiezen ervoor een vakantiehuis of hotelkamer te huren in Tias. En de directe omgeving is dan ook zeker de moeite meer dan waard. Niet zozeer de stranden maar vooral de natuur in de binnenlanden is spectaculair te noemen.


Toerisme

Door het heerlijke klimaat doen er elk jaar weer vele toeristen de Canarische Eilanden aan en Lanzarote is hierop zeker geen uitzondering. Doordat het ter hoogte ligt van Afrika is het weerbeeld zeer stabiel te noemen.
Toch is dit eiland niet wat u denkt te verwachten. Doordat er in het verleden meer vulkanische uitbarstingen zijn geweest is een deel van het eiland bedekt met lava. Dit heeft tot gevolg dat u hier de spectaculaire landschappen kunt ervaren tijdens de vakantie. Ook is het eiland berucht om zijn wind. Als u voor een strandvakantie wilt gaan dan zijn er betere alternatieven op de Canarische Eilanden te vinden.
Bent u natuurliefhebber dan ik Tias een prima plek om een vakantiewoning te huren en van hieruit het eiland Lanzarote nader te verkennen.

Plaatsnaam

Tias

Aantal inwoners

circa 20.500