Castilië-La Mancha

Castilië-La Mancha

Regio in Spanje

Centraal gelegen in Spanje is de regio Castilië-La Mancha te vinden. Dit in de binnenlanden gelegen gebied is bij veel mensen niet echt bekend. Mensen die sec voor een zonvakantie gaan zullen hier dan ook niet snel een vakantiehuis boeken.
Maar ben je een buitenmens die graag de natuur intrekt of een groot liefhebber van de Spaanse geschiedenis en cultuur dan is Castilië-La Mancha een prima regio om de vakantie door te brengen. Dit gebied herbergt nog het echte Spaanse leven en voor een stukje authentiek Spanje is dit de plek om te zijn. Ook liefhebbers van lokaal eten en drinken doen er goed aan af te reizen naar deze regio. In Castilië-La Mancha zijn een aantal voortreffelijke wijnboerderijen te vinden. En de vakantie in dit deel van Spanje mag dan ook niet voorbijgaan zonder minimaal één wijngaard aan te doen.


Toerisme

Als u gaat voor het doorbrengen van de vakantie in Castilië-La Mancha kun je gerust stellen dat het hier nog duurzaam toerisme betreft. Verwacht in dit deel van Spanje geen massale vakantieparken. Nee, in de binnenlanden van Castilië-La Mancha treft u eerder particuliere vakantiehuizen of kleinschalige ecologische resort. Respect voor de omgeving staat bovenaan en het is dan ook het gebied waar ecotoerisme populair is.
Als je de vakantie in Castilië-La Mancha doorbrengt dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bezoek aan de regionale hoofdstad Toledo. Deze plaats ligt in het westen van het gebied en val onder het werelderfgoed van Unesco. Geheel terecht overigens want deze stad herbergt prachtige gebouwen en staat bekend om zijn keramiek en historische opgravingen.
Als natuurliefhebber is er niets leuker om een eenvoudig vakantiehuisje te huren in Castilië-La Mancha, dit kan bij voorkeur aan de rand van één van de talloze natuurparken die deze regio rijk zijn. Probeer de wijnroute van de Spaanse gebied ook eens uit. Je kunt met de auto prachtige ritten door het binnenland maken.

Provincie

Castilië-La Mancha

Oppervlakte

79.500 km2

Aantal inwoners

circia 2.150.000

Hoofdstad

Toledo

Plaatsen in Castilië-La Mancha