Costa Dorada

Costa Dorada

Regio in Spanje

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje aan de Spaanse Costa Dorado huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in deze regio van Spanje kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

Op vakantie aan de Costa Dorada, boek een vakantiehuisje aan de kust

Spanje is als populair vakantieland met namen populair om zijn prachtige kusten met prima zandstranden. De Costa Dorada is dan ook een prima plek om een huisje te huren voor het doorbrengen van een strandvakantie, alleen weten heelveel vakantiegangers dit niet en zijn boeken dan een vakantiewoning aan één van de drukke Costa’s.  Maar als u graag in een regio verblijft tijdens u vakantie met prachtige stranden maar zonder het bekende Spaanse massatoerisme, dan is de Costa Dorado uw regio in Spanje.

De Costa Dorada heeft een zijn geheel eigen klimaat
In de zomer is het prima vertoeven aan deze kustregio. Want er zijn prachtige brede stranden waar u zich prima de hele dag kunt vermaken tijdens uw vakantie in Spanje. Een appartement huren aan een zandstrand van de Costa Dorada is dan ook een prima idee als u voor een strandvakantie gaat.
Maar als u in het laagseizoen een vakantie wilt maken naar Spanje dan is het prettig te weten dat er ook dan meer dan voldoende te beleven is in dit deel van het Iberisch schiereiland. In de wintermaanden bijvoorbeeld kunt u hier niet zonnebaden maar leent de Costa Dorada zich wel uitstekend voor het maken van leuke wandelingen of fietstochten. Het is dan aan te raden om te gaan voor het huren van een bungalow op een vakantiepark.
In deze periode overheersen de  bruine en okerkleurige tinten dan het landschap in de binnenlanden. Dit geeft een heel andere sfeer. Bijkomend voordeel is dat de huurprijzen van de vakantiehuisjes dan ook erg laag liggen en u voor weinig geld al een leuk appartement of finca kunt huren.
Ook de Moorse invloeden van vroegere overheersingen kunt u nog steeds terugvinden in deze streek. Dus als u van cultuur en geschiedenis houdt dan is een vakantie doorbrengen aan de Costa Dorada een prima insteek.
Dit alles maakte deze streek erg aantrekkelijk om eens een vakantiehuis te huren.


Toerisme

Provincie

Costa Dorada

Oppervlakte

n.b.

Aantal inwoners

v.b.

Hoofdstad

Tarragona

Plaatsen in Costa Dorada