Extremadura

Extremadura

Regio in Spanje

De regio Extremadura is gelegen in het westen van Spanje en staat bekend om zijn authentieke beleving. Hier geen massatoerisme en zonaanbidders zoals in andere regio’s langs de Spaanse kust nogal eens wil voorkomen. Hier tref je maar met mate vakantiegangers en die er zijn komen vooral voor de natuur en de oude steden met zijn geschiedenis.
Wie een vakantiewoning gehuurd heeft in Extremadura doet er ook slim aan om de beschikking te hebben over een auto. Dit is veruit de beste manier om de provincie die grenst aan Portugal beter te ontdekken. Wie het echte Spanje wil ontdekken doet er verstandig aan zich eens nader te verdiepen in de Extremadura regio. Op deze pagina alvast enige relevante informatie waar u wellicht mee uit de voeten kunt.


Toerisme

Zoals al gezegd, als je voor een dertien in een dozijn vakantie gaat dan zijn er prima plekken in Spanje te vinden waar je zult vinden wat je zoekt. Maar ben je juist op zoek naar een duurzame vakantiebeleving in een Spaanse streek waar je nog sleutelwoorden als rust, ruimte en ecologisch aan wilt treffen dan is het huren van een leuke vakantieboerderij in Extremadura een topidee!
Wat is er te doen behalve de spectaculaire vergezichten en de fabelachtige natuur die synoniem lijkt te staan voor dit gebied. Doe de stad Mérida eens aan, hier tref je nog Romeinse overblijfselen uit vroegere tijden. Voor archeologen is dit dan ook een erg interessante plek.
Maar ook de stad Cáceres is prachtig, het oude stadscentrum heeft zelfs een vermelding op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ook eens afreizen naar de Extremadura regio? Boek dan snel een vakantiehuisje en ervaar eens hoe mooi het onbekende Spanje kan zijn.

Provincie

Extremadura

Oppervlakte

41.600 km2

Aantal inwoners

circa 1.100.000

Hoofdstad

Mérida

Plaatsen in Extremadura