Madrid en omgeving

Madrid en omgeving

Regio in Spanje

De hoofdstad van Spanje is Madrid en deze veelzijdige wereldstad is een bezoekje meer dan waard. Als u in de omgeving van Madrid de vakantie doorbrengt is het dan ook aan te raden om minstens een dag van uw vakantie in Spanje uit te trekken voor het bezoeken van deze stad.

Maar wat dacht je van een stedentrip, in Madrid zijn fraaie vakantieappartementen te huur en de vliegverbindingen vanuit Nederland zijn prima. Vanaf Schiphol zijn er meerdere vluchten per dag richting de Spaanse hoofdstad. Maar wil je wat langer op vakantie dan is het wellicht aantrekkelijker om in een kleinere plaats een vakantiehuis te huren. Garganta de Los Montes is een prima alternatief en ook een plaats als Navas del Rey kan prima als vakantiebestemming dienen, vanaf hier kun je dan ook Madrid bezoeken. Dus wacht niet te lang er ervaar de pracht van deze regio en de grandeur van de hoofdstad van Spanje.


Toerisme

Als je de vakantie in Spanje wilt doorbrengen in of om Madrid maar nog twijfelt waar een accommodatie te huren dan is het verstandig om de voor en tegen,s af te wegen. Wil je midden in de drukte zitten dan is het huren van een appartement in het centrum van Madrid een uitstekende keuze. Wil je liever op enkele tientallen kilometers buiten de stad de vakantie door brengen dan zijn plaatsen als Galapalar en Valdemanco prima plekken om een vakantiewoning te boeken. Vanaf hier kun je binnen het uur in hartje centrum Madrid zijn, dus op zich een prima uitvalsbasis tijdens de vakantie.
Een prima plek om een stadsappartement te huren is nabij het Plaza Mayor, op dit monumentale plein met de grandeur van oude gebouwen in combinatie met het levendige stadsplein is een uniek stukje Madrid. Voor museumliefhebbers raden wij het Del Prado aan, dit museum mag zich tot de mooiste van de wereld rekenen en het hele jaar door wordt deze dan ook bezocht door vele toeristen uit Spanje en de rest van de wereld. Tot rust komen tijdens je verblijf in Madrid ? Kies dan voor het prachtige stadspark El Retiro, hier kun je mensen bekijken en zelf helemaal tot rust komen. Madrid en de directe omgeving is een prima locatie voor een leuke stedentrip of minivakantie.

Provincie

Madrid en omgeving

Oppervlakte

610 km2

Aantal inwoners

3.300.000

Hoofdstad

Madrid

Plaatsen in Madrid en omgeving