Menorca

Menorca

Regio in Spanje

Menorca is één van de eilanden die tot de Balearen behoren. Deze eilandengroep behoort tot Spanje en ligt aan de oostkant van het land in de Middellandse Zee.
Dit Spaanse eiland heeft door de vele bebossing een groen uitstraling maar wel is het zo dat natuurliefhebbers graag de noordzijde bezoeken en gezinnen kiezen ervoor om een vakantiehuize in het zuiden van Menorca te boeken. Dit vooral door de aanwezigheid van fraaie stranden en minder wind. Voor wandelaars en fietsers is dit eiland een prima plek, de vegetatie is fraai en afwisselend. Ook de fauna is uniek voor Spanje en alleen daarom zou deze parel van de Balearen als een bezoek waard zijn. Wil je eens een Spaans eiland bezoeken die zijn karakter goed heeft weten te bewaren dan is het huren van een vakantievilla op Menorca de manier om dit te bewerkstelligen.


Toerisme

Spanje is een populair land om de vakantie door te brengen en dit gaat ook zeker op voor de eilandengroep de Balearen. Veel mensen die overwegen om hier te verblijven tijdens de vakantie kiezen vaak voor Mallorca en ook Ibiza is erg populair onder toeristen. Het eiland Menorca is een stuk minder bekender maar zeker niet minder mooi. Het is de ultiem plek voor een heerlijke gezinsvakantie. Het klimaat is er prima en de zandstranden van Menorca nodigen uit voor een relaxvakantie. Maar evengoed kun je ook actief bezig zijn op dit Spaanse eiland. De flora en fauna is het ontdekken meer dan waard. Ook zijn er nog interessante dingen uit de oudheid te zien.
Als je met een gezin of vriendengroep de vakantie op Menorca wilt doorbrengen dan is de zuidzijde van het eiland de plek om een accommodatie te huren. Het leukste is om een huisje te boeken op loopafstand van het strand. Want hoewel de natuur er ook prachtig is blijft Menorca ook een prima plek voor een heerlijke zonvakantie.

Provincie

Menorca

Oppervlakte

702 km2

Aantal inwoners

circa 85.000

Hoofdstad

Maó-Mahón

Plaatsen in Menorca