Egeïsche Kust

Egeïsche Kust

Regio in Turkije

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje aan de Egeïsche kust huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in dit deel van Turkije kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

Een zomerhuis huren aan de Egeïsche kust

Als u aan Turkije denkt dan zijn uw eerste gedachten wellicht dat van een lekker klimaat, gastvrije bevolking, oude beschavingen en heerlijk eten. Dit zijn inderdaad ook allemaal kenmerken welke op dit land slaan. Deze termen komen ook allemaal overeen met de Egeïsche kust, werkelijk  is een prachtige regio om op vakantie te gaan.
Deze streek is dan ook erg populair bij vakantiegangers uit Nederland, vooral het huren van een appartement in een luxe resort aan de Turkse kust wordt veel gedaan. Maar het is natuurlijk ook mogelijk een huisje op een vakantiepark te betrekken.

Op vakantie aan de kust van Turkije
Het huuraanbod van vakantiehuizen aan de Egeïsche kust is zeer divers en er zijn ook diverse luxe vakantieresorts en bungalowparken direct aan één van de vele stranden van dit deel van Turkije. De zonaanbidder heeft dan ook niets te klagen, niet alleen in het hoogseizoen is het klimaat heerlijk. Ook in bijvoorbeeld oktober kunt u nog genieten van lekkere temperaturen overdag. Tegen de avond aan wordt het alleen wel iets koeler. Maar dan is het wel weer heerlijk om tijdens uw vakantie door een stad als bijvoorbeeld Kusadasi te flaneren. Dit is een gezellige kustplaats waar voldoende te beleven is.
Overdag kunt u heerlijk uw tijd doorbrengen aan één van de prachtige zandstranden van de Egeïsche kust. Of u verblijft lekker een dagje aan het zwembad van uw vakantiepark.
Zonaanbidders zullen een prima tijd hebben in dit deel van Turkije en het huren van een vakantiewoning is een aanrader.

De cultuur opzoeken tijdens uw vakantie aan de Egeïsche kust
Deze regio kunt u prima gebruiken als uitvalsbasis voor één of meerdere dagexcursies tijdens uw vakantie in dit deel van Turkije. De toeristische toppers om te bezoeken zijn de wereldberoemde kalkzandsteenterrassen bij Efes, deze zijn uniek in de wereld en veel mensen maken dan ook een dagtrip tijdens hun vakantie in Turkije naar deze unieke locatie.
Verder zijn in deze regio ook nog diverse overblijfselen uit vroegere tijden bewaard gebleven. Dus als u van geschiedenis houdt dan moet u zeker een dag hiervoor uitrekken.
Als u nog meer architectuur wilt bekijken of een musea wilt aandoen dan is Bodrum een prima stad om naar af te reizen tijdens uw vakantie aan de Egeïsche kust in Turkije.
Ook als u de binnenlanden ingaat zult u zich terug in de tijd wanen als u een klein Turks dorpje aandoet. De alleraardigste mensen in deze dorpen lijken niet te leven naar de klok maar het leven te nemen zoals het komt. En ondanks dat ze niet de luxe hebben welke u in bungalow heeft, zult u merken dat de Turken erg gastvrij zijn.

Met uw kinderen op vakantie aan de Egeïsche kust
Als u van plan bent om een gezinsvakantie te boeken naar Turkije, dan is het een aanrader om een appartement of één van de vakantiehuisjes te huren op een luxe vakantieresort welke gelegen is aan de stranden van de Egeïsche kust. Deze prachtige zandstranden brengen jong en oud veel vertier en anders is er op het vakantiepark voldoende te beleven. Het animatieteam heeft een dagelijks programma van activiteiten voor uw kinderen opgesteld. Zelf kunt u dan heerlijk tot rust komen aan het zwembad van uw Turkse resort. Over het algemeen richten de vakantieparken aan de Egeïsche kust zich ook met name op kinderen. Dus voor uw kroost is er voldoende te beleven.
Een vakantiehuis huren in dit deel van Turkije is dan ook een prima gedachte.


Toerisme

Provincie

Egeïsche Kust

Oppervlakte

nb

Aantal inwoners

nb

Hoofdstad

nvt

Plaatsen in Egeïsche Kust