Graubunden

Graubunden

Regio in Zwitserland

Graubunden is een streek in het oosten van Zwitserland. Het is een dunbevolkte regio en dit gebied staat vooral bekend om zijn bergachtige karakter. De bergmassieven en tussenliggende dalen zijn voor de gevorderde bergwandelaar en mountainbiker een paradijs. In Graubunden zijn ook vele kristalheldere bergmeertjes te vinden. Het water is er nog zo schoon dat het dikwijls gedronken kan worden. Voor natuurliefhebbers is dit deel van Zwitserland een waar paradijs. Het staat ook bekend als het meest authentiek gebleven gebied van het land.
De hoogste bergtop van Graubunden is de Piz Bernina met een hoogte van net iets meer dan vier kilometer! Het mag dan ook geen verassing zijn dat het hele jaar door hier vele bergsporters te vinden zijn. In het winterseizoen is dit deel van Zwitserland ook een prachtig alternatief om de skivakantie door te brengen.


Toerisme

Wellicht heeft u de vakantie wel eens doorgebracht in Zwitserland toch is de kans dan maar relatief klein dat uw chalet of appartement zich in de regio Graubunden bevond. Dit omdat deze regio net wat ruwer en ontoegankelijker is dan de rest van het land. Nergens zijn zoveel bergen te vinden dan in dit gebied.
Bent u een actieve buitensporter en reeds verknocht aan Zwitserland dan doet u er goed aan om een vakantiehuis te huren in Graubunden en al lopen, fietsend of op de lange latten de regio te verkennen.
De wandelroutes zijn hier prachtig en in het zomerseizoen kunt u hier dan ook prachtige tochten maken. De laatste jaren is het winterwandelen in Graubunden ook een hype geworden. De prachtige sneeuwlandschappen zijn onvergetelijk en u waant u een topfotograaf als u het één na het andere kiekje maakt. De schitterende panorama’s zorgen er voor dat uw foto simpelweg niet kan mislukken. Er zijn bijna 1.500 kilometer aan wandelroutes te vinden.
De skigebieden van Graubunden zijn schitterend,  de skipistes van Bündner zijn hier een goed voorbeeld aan. Ook de wintersportplaats is Davos is een tip.
Wat is er trouwens leuker om een dag op de lange latten of snowboard in Zwitserland af te wisselen met een dagje pure ontspanning. De regio Graubunden staat ook synoniem met prima wellness faciliteiten er zijn schitterende spabaden en kuuroorden te vinden in deze regio. De diversiteit van deze Zwitserse streek is enorm. 

Provincie

Graubunden

Oppervlakte

7.250 km2

Aantal inwoners

circa 195.000

Hoofdstad

Chur

Plaatsen in Graubunden